Nå er han bare Jürgen flopp

Borussia Dortmund gikk på serietap nummer 11 og er Fotball-Europas største mysterium.

afp000804367.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Borussia Dortmund-Augsburg 0-1

Tradisjonen tro sang Dortmund-fansen "You'll never walk alone" før avspark på Westfalen stadion. Selv etter en blytung sesong går ikke Dortmund-spillerne alene. 80.667 møtte opp for å se Bundsligaens bunnlag.

Men igjen måtte gultrøyenes meget trofaste supportere tusle skuffede hjem igjen.

Borussia Dortmund tapte 0-1 hjemme for Augsburg og er dønn alene på bunn av Bundesliga-tabellen.

16 poeng på 19 seriekamper er meget svakt av laget som i mai 2013 spilte Champions League-finale mot Bayern München på Wembley. Selv om det ble tap i finalen ble Dortmund kronet som fotball-Europas sjarmtroll og positive overraskelse den sesongen.

Men nå ligner Borussia Dortmund fotball-Europas største mysterium.

Spiller uten selvtillit

For etter den fantastiske 2013-sesongen, som i tillegg til Champions League-finale, ble kronet med seriegull — har det gradvis gått sakte nedover. De har mistet stjerner som Mario Götze og Robert Lewandowski til Bayern München.

Men likevel har de spillerstall god nok til å ligge langt høyere på tabellen enn jumboplassen, ufattelige 30 poeng bak serieleder Bayern München.

Nå spør alle seg hva som er galt? Men få har noe godt svar på det spørsmålet.

Helt sikkert er det at laget spiller helt uten selvtillit. Som i tidligere kamper hadde de mye ball også mot Augsburg. Men Dortmund gjorde feil, som blant annet resulterte i baklengsmål, og fremover på banen fremstår de gule tannløse.

BLE MINNET: Trenerlegenden Udo Lattek er død og ble hedret med ett minutts stillhet før Borussia Dortmunds hjemmemøte med Augsburg.

Augsburgs Raul Bobadilla scoret kampens eneste mål etter 49 minutter. Dortmund-fansen øynet håp da Augsburgs Christoph Janker ble utvist snaut midtveis i den andre omgangen.Men det ville seg ikke. Dortmund klarte aldri å slå seg tilbake.

Og om ikke det tidligere topplaget har tenkt tanken tidligere bør de gjøre det nå: Dortmund står med gjørme til knærne og nå virker ikke nedrykk usannsynlig, selv om de fortsatt har gode spillere. Det "alle" har trodd skal snu, ser likevel ikke ut til å snu.

Det vil i så fall være en sensasjon av de helt sjeldne.

Og genierklærte Jürgen Klopp er blitt til Jürgen Flopp.

Publisert: