Derfor følte Pedersen det var riktig å dra fra Brann

Marcus Pedersen har allerede scoret flere mål i Strømsgodset enn hva han gjorde i Brann i år.

INGEN SUKSESS: Marcus Pedersen ble ingen stor suksess i Brann, men i Strømsgodset gjør han det bra. Søndag scoret han hat trick.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det hadde vært tøft for meg å fullføre sesongen i Brann. I fotball må du tenke på deg selv og være litt egoist, sier Marcus Pedersen.

25-åringen fra Hamar var Brann-spiller i ett år og tre dager. Han kom som redningsmann i fjor sommer sammen med Azar Karadas, men endte opp med nedrykk og syv mål på 23 kamper. Starten på årets sesong ble ødelagt av en kneskade, og i år har Pedersen bare tre mål i 1. divisjon.

Les også

368 turbulente dager med Marcus Pedersen i Brann

Mistet selvtillit for hver kamp

Etter overgangen til Strømsgodset for et par uker siden, har Pedersen allerede puttet fire ganger. Søndag ble det hat trick mot Mjøndalen, da Pedersen fikk sin revansj mot klubben som sendte Brann ned i fjor.

— Hvorfor er du så mye bedre i Strømsgodset enn i Brann?

— Jeg blir ikke brukt annerledes i Strømsgodset, men jeg blir mer rettvendt her, og jeg er mye mer involvert i spillet enn i Brann, sier Pedersen.

Han sier han ikke helt vet hvorfor det ble som det ble i Bergen.

— Jeg mistet selvtillit nesten for hver kamp i Brann, og kom aldri opp på det nivået jeg vet jeg kan være på. Jeg kom egentlig aldri i form, selv om jeg alltid ga 100 prosent på trening, sier Pedersen.

Pedersen sier han gikk til Brann fordi han så klubben som en god mulighet.

— Dersom det går bra der, så er det gøy å spille for Brann. Men slik ble det ikke. Håpet var at vi skulle holde oss i eliteserien. Jeg trodde aldri jeg skulle komme til å spille i 1. divisjon, men da vi først rykket ned, tenkte jeg at jeg skulle være med på å spille Brann opp igjen.

- Trivdes du i Bergen?

— Når du ikke lykkes på banen, er det vanskelig å trives ellers. Og så er det så mye regn. Det gjorde det enda tøffere.

- Ekstreme forventninger

Branns sportssjef Rune Soltvedt peker på at det er flere årsaker til at Pedersen aldri fikk ut sitt beste i Brann. Klubben rykket ned, det ble trenerbytte og Pedersen var lenge ute med kneskade.

— I fjor var det ekstreme forventninger til ham. Marcus fikk egentlig aldri spille i Brann under normale omstendigheter, sier Soltvedt.

Det er for tidlig å konkludere med at Pedersen blir en suksess i Strømsgodset i år, men Soltvedt tror Pedersen nå er i en klubb som passer ham godt.

— Noen ganger er det spesielle bånd mellom en klubb og en spiller, og slik er det med Marcus og Strømsgodset. Han føler seg hjemme der, og har en trener som har kjent ham lenge.

Les også

Her skaper banestormere komplett kaos i Buskerud-derbyet

Beklager Dagbladet-sak

Pedersen ble sitert i en overskrift i Dagbladet for to uker siden på at han syntes det var godt å komme seg vekk fra Brann. Den saken beklager Pedersen nå.

— Jeg bærer ikke noe nag overfor Brann, og føler at jeg fikk en grei avskjed med klubben. Det som står i den overskriften, mener jeg ikke, det kom feil ut. Det jeg mente, var at det var godt for meg fotballmessig å skifte klubb, sier Pedersen.

Soltvedt fikk med seg Dagbladet-artikkelen, og er glad for det Pedersen sier.

— Vårt inntrykk er at Marcus er glad i Brann, og vi som klubb er glad i ham. Vi ble ikke såret av den artikkelen.

— Hva kunne Brann gjort annerledes for å få mer ut av Pedersen, et av landets største spisstalenter?

— Vi var klar over hvilken spiller vi hadde, men vi må ta hele situasjonen med i vurderingen. Han begynte å skrape litt på tapetet og ville noe annet enn å være i Brann, og det åpnet muligheter for oss at han ble solgt. Noen ganger blir det bare ikke full klaff mellom en spiller og en klubb. Det må vi akseptere.

Les også

Fire nye til prisen av Marcus Pedersen

Pedersen om trenerne

Pedersen legger ikke skylden på de to trenerne han har hatt i Brann.

— Lars Arne Nilsen kom inn og tilførte ny energi til laget. Han er flink på feltet, og ga tydelige beskjeder som alle forsto med en gang. Jeg tror Brann kommer til å rykke opp i år.

— Hvordan var det med Rikard Norling?

— Jeg har ikke noe vondt å si om Rikard. Han er en fantastisk person og en flink trener. Men det var flere enn meg som ikke fikk ut sitt beste under ham.

Last ned Ballsparks nyeste Brann-podkast via iTunes her.

Publisert: