Høgmo nekter å trekke seg: - Ikke tid for den type refleksjoner

Norge tapte kampen de måtte vinne. Men landslagssjefen har ingen planer om å tre til side.

UNDER PRESS: Per-Mathias Høgmo leder et norsk landslag uten suksess. Her på pressekonferansen etter tapet i Praha.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TSJEKKIA — NORGE 2-1

PRAHA: Stemmen var hes og lav og skuffelsen lyste i øynene på Norges landslagssjef da han møtte det norske pressekorpset til pressekonferanse etter 2-1-tapet for Tsjekkia på Eden stadion i Praha.

NORSK FORTVILELSE: Michael Krmencik har gitt Tsjekkia en tidlig ledelse i Praha.

Nå er VM-kvaliken langt på vei over – etter tre tap på fire kamper. Men Høgmo trekker seg ikke.— Det er ikke tid for den type refleksjoner nå. Jeg har kontrakt i ett år til, den forholder jeg meg til, sier Høgmo, som sier han er forberedt på at han leder det norske laget i neste VM-kvalikkamp, i mars, borte mot Nord-Irland.

- Hva i dette prosjektet ditt gjør at du mener du er rett mann til å lede det videre nå?

- En turbulent sesong

— Det har vært en turbulent sesong med veldig mange skader, med sykdom, klubbskifter. Det har gjort at vi har vært ustabile. Som du ser i dag, forsvarsspillet vårt er ikke bra. Men vi så i fjor at vi er i stand til å være på et høyt nivå, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

- Så godt som alle av landets fotballeksperter mener du ikke bør lede Norge lenger. Hvor lenge kan du leve med det presset?

— Jeg forstår veldig godt at det stilles kritiske spørsmål når man taper fotballkamper, svarer landslagssjefen.

Evaluering venter

Høgmo kommer hjem til en ventet evaluering. Både toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var til stede på Høgmos pressekonferanse, og styret i Norges Fotballforbund skal evaluere Høgmo. Aftenposten stilte landslagssjefen spørsmål om han vil forstå hvis NFFs evaluering ender med at han må tre til side.

— Det er ikke opp til meg å vurdere, det vår være opp til styret hvordan de tar det videre. Jeg er innstilt på å brette opp ermene og jobbe hardt videre, svarer Høgmo. Som sier han tar det fulle og hele ansvaret for resultatet.

Les også

Norge tapte skjebnekampen – Høgmo kan være ferdig

Les også

Tjærnås gir fire nordmenn toer på børsen

Norge kom under etter 11 minutter. Da kunne det stått 3-0 til Karel Jarolims hjemmelag. Rett etter pause gikk Tsjekkia opp til 2-0. Norge sov. Som er utilgivelig på dette nivået og i en slik kamp.

NORSK NEDTUR: Jaromir Zmrhal økte Tsjekkias ledelse til 2-0 like etter pause i Praha.

— Vi var ikke på de 10-15 første minuttene. Og så var vi litt uheldige akkurat med scoringen. Ballen ble taklet inn i bakrommet. Vi kom på etterskudd, forklarer Høgmo.

Overrasket med laguttaket

Norge står med tre poeng på fire kamper. Som kom mot miniputten San Marino. Som alle slår. Ellers er det blitt tap for Tyskland, Aserbajdsjan og Tsjekkia.

— Jeg tenker ikke at det er tid for å gå inn i den type analyser nå. Vi er veldig skuffet over resultatet. Så får vi ta det derfra.

ANALYSE:

Les også

Tjærnås: Tiden er inne for å gjøre et trenerskifte nå

Høgmo overrasket med laguttaket. Markus Henriksen var en av de som startet, uten å ha blitt drillet spesielt mye på trening. Hverken i Berlin eller i Praha. Tre av fire treninger har vært åpen for pressen i samtlige minutter. Knapt én gang har Henriksen vært på laget. Mats Møller Dæhli ble drillet på laget hver dag i Berlin. Han startet på benken, men kom innpå tidlig i 2. omgang, og var Norges beste spiller.

— Vi tok ut et lag som spilte mye sammen i fjor, som vi trodde på. Vi hadde også en tydelig ide om hvilke bytter vi skulle ha underveis. Vi drillet dette laget senest på trening i går (torsdag, red.anm.), sier Høgmo.

Les også

To mål fra Tottenham-Eriksen sørget for Hareide-jubel

Les også

Ny Southgate-suksess for England

Les også

Payet sørget for fransk snuoperasjon mot Sverige

Siste gang i NFF-dress?

LAGKAPTEIN: Per Ciljan Skjelbred i duell med Tsjekkias Filip Novak. Markus Henriksen til venstre.

Torsdagens trening var stengt for pressen etter oppvarmingen. Det betyr at én trening i Praha veide tyngre enn tre fulle treninger i Berlin.Kampen oppsummerte han slik:

— Vi er veldig skuffet etter dette. Vi ga vekk et tidlig mål, men vi kom litt inn i kampen i 1. omgang. Men etter det tidlige målet i 2. omgang ble det vanskelig for oss å komme tilbake, sa Høgmo.

Og reiste seg og forlot pressekonferansen. Kanskje for siste gang i dressen med NFF-merket på brystet.

Publisert: