Denne kampen ender alltid uavgjort

Noen ganger har historien en tendens til å gjenta seg selv. Når Nardo og Byåsen møtes er det akkurat det som skjer. Søndag møtes de igjen.

  • Eirik B. Grønning
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

(Adressa.no): Nardo-Byåsen er kampen som «alltid» ender uavgjort. For de sju (!) siste seriekampene mellom 2. divisjonslagene har endt med poengdeling, og sett bort fra at Byåsen slo Nardo 2-0 16.mai for fire år siden, har ni av de ti siste obligatoriske oppgjørene endt uten seierherre.

— Det er vel enda flere når man tar med treningskampene. Vi spilte 2-2 i en treningskamp så sent som i april. Jeg tror nesten alle kampene har endt uavgjort de siste årene. Det er en liten kuriositet, sier Byåsen-trener Finn-Magnus Johannessen.

Kjenner hverandre godt

Både «Finne» og Nardo-trener Tormod Bjerkeset trekker frem 4-4-kampen fra 2011 som den mest dramatiske. Da ledet Nardo 3-1 etter 87 minutter. På overtid hadde Byåsen snudd det til 4-3, men sju minutter ut i tilleggstiden utlignet bortelaget til 4-4. — I mange av kampene har vi følt at vi har ført spillet. Vi har tatt ledelsen i mange av dem, men det har en tendens til å ende uavgjort. Det er et godt spørsmål om hvorfor det er slik. Jeg har ikke noen gode forklaringer, men det er to lag som kjenner hverandre godt, sier Nardo-treneren.

— Det er litt tilfeldig at det blir slik. Når lagene møtes minimum tre ganger per år, og har spillere som kjenner hverandre veldig godt, blir det fort jevnt. Samtidig har kvaliteten på lagene ikke vært så ulik de siste årene, sier Byåsen-treneren.

Form har liten betydning

Søndag møtes lagene igjen. Nardo har fått en treg start, og er under streken med sine to poeng på fire kamper. Byåsen har på sin side åpnet med seier over opprykksfavoritt Elverum på bortebane, og står med åtte poeng på like mange kamper. Men formen har historisk sett ingenting å si når lagene møtes.

— Det har variert litt hvem av oss som har kjempet i toppen de siste årene, men uansett blitt jevnt når vi har møttes, Det er ingen tvil om at tre poeng på søndag vil gi oss et boost. Vi føler vi har produsert mer enn nok sjanser til å ta flere poeng så langt, men har slitt med uttellingen offensivt. Vi kommer til å gå hardt ut, og forhåpentligvis få det første målet, for en gangs skyld, sier Bjerkeset.

— Vi skal bare fortsette å spille slik vi har spilt den siste måneden, så føler jeg vi har nok kvalitet til å slå Nardo. Vi kommer fra to uavgjorte der vi har utlignet med ti mann på overtid, i tillegg til to sterke seire. Arbeidsmoralen er enorm, og lysten til å vinne er veldig god, sier Johannessen.

Så gjenstår det å se om lagene og publikum får et «deja-vu», og det blir uavgjort i Nissekollen – igjen.

Her er resultatene i 2. divisjonsoppgjørene mellom Nardo og Byåsen de siste årene:

2013: Byåsen-Nardo 1-1, Nardo-Byåsen 1-1

2012: Byåsen-Nardo 1-1, Nardo-Byåsen 2-2

2011: Nardo-Byåsen 2-2, Byåsen-Nardo 4-4

2010: Nardo-Byåsen 0-2 (i mai), Byåsen-Nardo 1-1 (i august)

2009: Nardo-Byåsen 1-1, Byåsen-Nardo 1-1

Publisert: