TV 2-ekspert mener VIF-spiller burde vært utvist etter denne taklingen: - Bare tull, grisespill

Vålerenga-spilleren selv skjønner ikke hvorfor han skulle blitt sendt i dusjen to minutter før slutt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LILLESTRØM (Aftenposten): Det ble 2-0-tap i rivaloppgjøret mot Lillestrøm for Vålerenga. Scoringer av eliteseriens toppscorer Fred Friday og Bassel Jradi avgjorde lørdagens hatoppgjør mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Ghayas Zahid gikk hardt til verks i en takling på Lillestrøms Håkon Skogseid i sluttminuttene.

Gjestene fra Oslo hang bra med til tider, men måtte oppgitt konstatere at de måtte reise hjem uten poeng.Det så ut til å frustrere midtbanespiller Ghayas Zahid. Rett før slutt på Åråsen kom han voldsomt sent inn i en takling på Håkon Skogseid som ble liggende og rulle i smerte.

— Bare tull, grisespill. Sånne ting kan sette noen ut av spill i lang tid. Dette skulle vært rødt kort, var konklusjonen fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Les også

Som tenåring reiste eliteseriens toppscorer uavbrutt rundt i Nigeria for å bli oppdaget

Zahid selv mener det aldri burde vært noe rødt kort, og at han ikke fryktet å bli sendt i dusjen etter taklingen på Håkon Skogseid.

— Hvorfor skal jeg bli utvist? Jeg treffer ham med leggen, ikke med venstrebeinet, jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle bli utvist. Det er frustrasjon, men jeg prøver å gå for ballen. Han slår bort ballen og jeg treffer ham, sier Vålerenga-spilleren.

Ny Friday-scoring

Det første målet, scoret av Fred Friday etter ni minutter, kom etter intenst LSK-press, det andre etter en vakker enkeltmannsprestasjon.

Lillestrøm-spillerne jubler for Fred Fridays 1-0-scoring mot Vålerenga.

20 år gamle Friday scoret sitt syvende mål for sesongen, og er dermed klar toppscorer. Han har nå fått nettsus i seks strake kamper. Mot Oslo-laget var nigerianeren i storslag, og i tillegg til scoringen var han til tider umulig å holde styr på for bortelagets forsvar.

Les også

Nå er han plutselig blitt Kjetil Rekdals viktigste spiller

Vålerenga spilte ingen utpreget dårlig kamp, og skapte flere gode muligheter, spesielt i den første omgangen, men det var likevel fullt fortjent at det var hjemmelaget som gikk seirende av banen.

— Vi gjør ingen dårlig fotballkamp, men resultatet er selvfølgelig fryktelig tungt å ta med seg, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

— Det er sykt deilig. Ikke noe som er bedre enn å vinne på Åråsen og holde nullen, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

På et regntungt Åråsen-gress fikk publikum servert en fartsfylt og hendelsesrik førsteomgang, der gjestene fra Oslo fikk den første muligheten.

Vakker 2-0-scoring

Vajebah Sakor spiller gjennom Deshorn Brown alene med keeper. Forrige helg senket spissen Start med to scoringer, men en dårlig touch sørget for at Brown ikke fortsatte scoringsformen allerede i åpningsminuttene mot erkerivalen.

Det har vært mye snakk om Lillestrøms superspiss Fred Friday den siste tiden. 20-åringen brukte ikke lang tid på å presentere seg på Åråsen lørdag. Etter en frisk åpnings på oppgjøret satte han inn sitt syvende seriemål etter ni minutter da han dukket opp på bakre stolpe.

— Det er utrolig deilig. Han (Friday) leverer hver kamp, og gjør litt på egenhånd. Det er godt, vi har ikke alltid hatt den type spiss. Vi vet at hvis vi holder nullen så vinner vi, for vi vet vi scorer, sier veteran Kippe.

Les også

«Moa» operert for meniskskade

Drøye fem minutter senere var gjestene nære å utligne, men Daniel Fredheim Holms skuddforsøk ble mesterlig reddet av Arnold Origi.

Og det skulle fortsette å bølge begge veier. Minuttet etter var Lillestrøm nære å doble ledelsen, før Vålerenga misbrukte to gode muligheter. Etter en halvtime fikk hjemmesupporterne en ny grun til å juble. Bassel Jradi dro seg innover i banen fra kanten, og fra cirka 16 meter curlet han vakkert inn 2-0 bak en sjanseløs Vålerenga-keeper.

Rett før pause kunne Mohamed Ofkir nærmest punktert oppgjøret i Lillestrøms favør, men avslutningen alene med keeper gikk utenfor til høyre.

Store sjanser begge veier

Den andre omgangen var seks minutter gammel da Vålerenga-supporterne trodde de blå hadde redusert til 2-1, men Daniel Fredheim Holms gode heading var på feil side av stoplen, til hjemmefansens store glede.

Lillestrøm gjorde som mot slutten av den første omgangen, la seg dypt og ventet på kontringsmuligheter. Fred Friday var med sin fysikk og bevegelighet en pest og en plage for Vålerenga-forsvaret.

Etter en drøy time var den nigerianske spissen uhyre nære å score sitt andre for dagen. 20-åringen ble spilt vakkert gjennom, men skøyt rett på keeper. Returen ble reddet på streken av Kjetil Wæhler.

Bare minutter senere var innbytter Erling Knudtzon nære å score etter bare minutter på banen, men hurtigtogets avslutning ble flott reddet av Vålerenga-keeper Aslak Falch.

Som i den første omgangen ble det skapt målsjanser begge veier, men i motsetning til før pause, ble det ingen scoringer.

Daniel Fredheim Holm fikk en god sjanse 10 minutter før full tid, men som tidligere i oppgjøret klarte han ikke å overliste Arnold Origi i Lillestrøm-buret.

To minutter før slutt kokte det over for Vålerengas Ghayas Zahid, som meiet ned en Lillestrøm-spiller ved sidelinjen. Taklingen ble belønnet med gult kort, men kunne fint ha vært av en annen farge.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk