Ronaldo og Portugal til semifinale etter straffedrama

Ricardo Quaresma ble helten i andre kamp på rad.

SEIRET PÅ STRAFFER: Cristiano Ronaldo scoret på sin straffe og hans Portugal er videre til semifinale i EM.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

POLEN — PORTUGAL 1-1 (3-5 i straffesparkkonkurransen)

Portugal er det første laget som er klare for semifinalen i EM i Frankrike. Det ble klart etter en dramatisk avslutning mot Polen i Marseille. Etter uavgjort etter ordinær tid, var det portugiserne som gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

– Vi var bedre enn Polen. Jeg gratulerer spillerne, som ga alt. Noen av dem er helt ferdige etter to ekstraomganger, men de greide å avgjøre, og nå er jeg glad, sier Portugals landslagssjef Fernando Santos.

Portugal er dermed én kamp fra en eventuell EM-finale, uten å ha vunnet en eneste kamp i ordinær tid i mesterskapet.

AVGJORDE IGJEN: Mot Kroatia i åttedelsfinalen scoret Ricardo Quaresma det avgjørende målet. Mot Polen satte han det avgjørende straffesparket for Portugal.

Ricardo Quaresma fikk æren av å sette inn det avgjørende straffesparket. Han ble også den store helten i åttedelsfinalen mot Kroatia lørdag.Målscorere i ordinær spilletid var Robert Lewandowski og Renato Sanches.

Les også

Tjærnås vurderer kvartfinalene: Så stor er muligheten for et nytt Island-sjokk.

Les også

Hørt sangen om Will Grigg? Han som er «on fire»? Han er blitt EMs store kulthelt - uten å ha spilt et eneste minutt

Superspissen sørget for drømmestart

Ikke engang to minutter var spilt to Polen tok ledelsen. Mange har etterlyst Bayern Münchens superspiss Robert Lewandowski så langt i EM. Han var sikkerheten selv da han fikk muligheten inne foran målet til Portugal, scoret sitt første mål mesterskapet, og dermed hadde polakkene fått en drømmestart.

STORSCORER: Robert Lewandowski ga Polen en tidlig ledelse mot Portugal.

Portugal fikk en marerittstart, men løftet seg fort etter kalddusjen. Etter ti minutter fikk Cristiano Ronaldo og Nani hver sin mulighet, men ingen av dem klarte å utligne.Etter en halvtime spilt i Marseille gikk Ronaldo i bakken innenfor 16-meteren etter en duell med en polsk forsvarsspiller. Dommeren vinket videre, til Real Madrid-stjernens store fortvilelse.

Les også

Aviser: - Spania-treneren har sagt opp jobben

— Jeg mener at det kan dømmes på. Selv om Ronaldo overspiller litt, så mener jeg det er en forseelse, sier TV 2-kommentator Petter Myhre.

Men bare noen minutter senere skulle det bli mål for portugiserne. 18 år gamle Renato Sanches ble hentet til Bayern München tidligere i sommer. Etter 33 minutter i Marseille viste han hvorfor.

1-1: Renato Sanches utlignet da hans skudd gikk via en polsk spiller og i mål.

Midtbanespilleren mottok ballen fra Nani og feiet til fra like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk via en polsk spiller og i nettet bak en sjanseløs Fabianski.

Ronaldo bommet stor sjanse

Den andre omgangen startet roligere. Den første ordentlige muligheten fikk Cristiano Ronaldo ti minutter ut i omgangen. Spissen ble spilt fri bak det polske forsvaret, men fra skrått hold skøyt 31-åringen i nettveggen.

Etter halvspilt omgang forsøkte Polen å gjenskape suksessoppskriften fra før pause. Ballen ble slått inn fra venstre, og denne gangen var det Milik som kom til avslutning. Den ble derimot ikke like kontant som Lewandowskis før pause, og Patricio i Portugal-buret reddet.

Drøyt ti minutter før full tid fikk Portugal corner. Den ble slått presist inn i feltet, José Fonte fikk gå opp upresset, men headingen fra Southampton-spilleren gikk rett i hendene på Polens keeper.

Og minutter senere var Porgual nære igjen, denne gangen med hjelp fra en Polen-spiller. Pepe fosset fremover med ballen og forsøkte å nå Ronaldo med en pasning. Artur Jedrzejzcyk blokkerte pasningen, men var bare centimetre unna å sette ballen i eget mål.

Fem minutter før full tid fikk Cristiano Ronaldo alle tiders mulighet til å sende Portugal et langt steg mot semifinale, men alene med Polen-keeperen bommet superstjernen regelrett på ballen.

Blaszczykowski ble syndebukken

BOM: Polens Jakub Blaszczykowski misbruker sin mulighet fra straffemerket.

De 90 minuttene ble blåst av på stillingen 1-1. Ekstraomgangene ble hendelsesfattige, med unntak av en tilskuer som stormet banen. Dermed skulle kvartfinalen avgjøres med straffesparkkonkurranse.De to store stjernene, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski gjorde jobben på de to første straffene. Det gjorde også resten av portugiserne. Syndebukken ble Polens Jakub Blaszczykowski, som bommet på lagets fjerde straffe.

Les også

 1. Islands suksesstrener svarer Drillo: - England-jobben er uaktuell

 2. - Chelsea betaler 380 millioner for belgisk spiss

 3. Nils Johan Semb: - Island hadde ikke vært i EM uten Lagerbäck

Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. Portugals herrelandslag fotball
 3. Polens herrelandslag fotball
 4. Robert Lewandowski
 5. Cristiano Ronaldo

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner for endring i koronatesting

 2. – Det er nesten så du skulle fått kjørt Corvetten om du fikser dette!

 3. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader

 4. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger

 5. Professor la seg flat etter upassende meldinger

 6. Løpsk traktor knuste kjøkken på Tasta