Norges stjernekeeper tar landslagspause: - Har tenkt på det i et par år

Kari Aalvik Grimsbø kan ha spilt sin aller siste kamp for Norge. Håndballkeeperen, som har flest gull i mesterskap, varsler at hun tar pause fra landslaget.

TAR PAUSE: Kari Aalvik Grimsbø tar pause fra landslaget og har fullt fokus på klubblaget i Ungarn neste sesong. Keepertrener Mats Olsson fikk vite om beslutningen før helga. Han har vært en viktig støttespiller for Aalvik Grimsbø på landslaget.
 • Anne-Marit Dahl
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg tar en pause fra landslaget. Totalbelastningen på kroppen har vært høy de siste to årene, sier Kari Aalvik Grimsbø til Adresseavisen.

Hun står bokført med 173 landskamper siden debuten i 2005, og har vunnet ni gull i OL, VM og EM.

Les også

Sluttet som 12-åring – nå hylles keeperen som en av Trøndelags største

Når Thorir Hergeirsson samler spillerne sine til EM-kvalifiseringskampene i slutten av måneden, blir det dermed uten Aalvik Grimsbø. EM i Frankrike i desember vil gå uten den tidligere Byåsen-keeperen mellom stengene.

Ingen lett beslutning

Tanken om at det er klubblaget Györ som skal få hennes fulle oppmerksomhet, har ligget i bakhodet til keeperen de siste par årene.

– Det er noe som jeg og Håvard (ektemannen journ.anm.) begynte å snakke om for to år siden at det kan bli aktuelt å spille for kun klubben og ikke landslaget. Landslaget er viktig for meg, men jeg er ansatt i klubben og der er hverdagen min. Etter jul har dette blir mer aktuelt, sier Kari Aalvik Grimsbø.

STOR BELASTNING: Årene i topphåndballen merkes på kroppen til Kari Aalvik Grimsbø. Med å takke nei til landslaget, får hun bedre tid til hvile og fysisk trening.
Les også

«Norske» Györ vant Champions League etter finaledrama

– Det er ikke en lett beslutning å ta. I hodet mitt vil jeg være på landslaget, og det er vanskelig å takke nei. Men det er på tide å lytte til kroppen. Det er tøft fysisk og mentalt å spille på dette nivået, og jeg velger å ta et lite steg tilbake for å kunne prestere 100 prosent i Györ, sier 33-åringen.

Rett før helga ringte hun landslagsledelsen. Kun hennes aller nærmeste har kjent til beslutningen om å ta en pause fra landslaget.

– Det var tøft å ta samtalene med Thorir Hergeirsson og Mats Olsson, men det føles riktig og godt å ha tatt avgjørelsen. De syntes det var trist at jeg gir dem den beskjeden, men samtidig har de veldig forståelse for min situasjon, sier Grimsbø som har to år igjen av kontrakten med sin ungarske arbeidsgiver.

Én redning i debuten

Hun beskriver tida på landslaget som ei tid med utrolige opplevelser.

– Jeg har spilt på et fantastisk landslag og er veldig takknemlig over å ha fått ta del i utrolig mange store opplevelser sammen med fantastiske mennesker.

VETERAN: Kari Aalvik Grimsbø takker nei til landslaget, men 33-åringen satser for fullt for klubblaget Györ som hun har kontrakt med i to sesonger til.
Les også

FIKK DU MED DEG DENNE? Derfor fortjener Kari Aalvik Grimsbø trøndersk idretts høyeste utmerkelse

Hun husker godt debutkampen mot Portugal i 2005.

– Jeg spilte vel 12 minutter og hadde én redning. Jeg var skuffet og kjempelei meg og følte ikke at jeg hadde en god debut. Sett i ettertid, så var det stort å få være der. Og det er sjelden at man spiller en avgjørende rolle i debutkamp, ler hun.

Fullt fokus på klubblaget

Selv om håndballstjernen sier nei til landslaget, er Kari Aalvik Grimsbø tydelig på at hun slettes ikke er ferdig som toppspiller.

– Jeg satser for fullt og går ikke inn en pensjonisttilværelse. Jeg får topp konkurranse i klubben neste sesong og vil bidra i laget. Med meg, Éva Kiss og Amandine Leynaud (Frankrikes landslagsmålvakt journ.anm.) får vi et sterkt keeperteam. Jeg trekker meg ikke tilbake, men reduserer belastningen, sier hun og legger til:

– Uten landslaget får jeg et roligere program der jeg kan ha mer fokus på trening, ekstra rehabiliteringsøvelser og jeg får mer tid til restitusjon. Det er blitt litt mye i perioder, hvor jeg ikke har hatt tid til å hente meg inn. Det er tøft å gå til trening og viktige kamper uten overskudd mentalt og fysisk. Det påvirker meg, og jeg vil gjøre ting 100 prosent, sier hun.

OL-GULL: I London-OL vant Norge og Kari Aalvik Grimsbø gull.

– Tror du at kommer til å spille med flagget på brystet igjen?

– Landslagsledelsen har sagt at døra fortsatt er åpen. Jeg setter pris på at jeg kan kjempe om en plass på laget igjen, hvis det skulle bli aktuelt, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Publisert:
 1. Kari Aalvik Grimsbø
 2. Håndball
 3. Thorir Hergeirsson
 4. Kvinnelandslaget håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

 5. Nå skal foreldrene til Vegard få si sin mening

 6. Eierne hjalp familie etter brann før jul, søndag brant deres eget hus