Røthe: - Jeg tror ikke alle fulgte like godt med på rennmøtet

En smart spurtmanøver sikret Sjur Røthe (27) nok en NM-medalje.

Han begynner å få mange av dem nå, Sjur Røthe. Da han gikk inn til en annenplass på 30 kilometeren med skibytte i Tromsø lørdag, bak Petter Norhtug, tok han sin femte NM-medalje på like mange år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han begynner å få mange av dem nå, Sjur Røthe. Da han gikk inn til en annenplass på 30 kilometeren med skibytte i Tromsø lørdag, tok han sin femte NM-medalje på like mange år.

Men heller ikke denne gangen – uten verdensener Martin Johnsrud Sundby i løypen – var medaljen av edleste valør.

Som på tremilen i Lillehammer 2014, ble han igjen slått på de siste meterne. Den gang av Sundby, nå av en suveren Petter Northug.

— Marginen var omtrent den samme. Det var nære på og selvfølgelig litt kjedelig, men en sølvmedalje er bra det, sier Røthe.

- Jeg er smart

Til tross for at han igjen tapte en kongepokal etter å ha blitt spurtslått, var han fornøyd med sin egen innsats på oppløpet.

— Det var en bra spurt, egentlig, forklarer Røthe.

Det er ingen hemmelighet at avslutningene ikke er 27-åringens fremste styrke som langrennsløper. Så da han lå i fjerdeposisjon med bare noen hundre meter igjen, så løpet ut til å være kjørt.

Les også

Landslagssjefen om stjernemangelen i NM: - Det er bare å beklage

Men i den siste bakken forlot Røthe fristilstraseen, og gikk inn i klassisk-sporene. Med noen kjappe stavtak hadde han plutselig passert alle utenom Northug, og sølvet var bare en kort spurt unna.

— Jeg er ikke så god til å spurte, men jeg er smart, sier Røthe, som hadde bestemt seg for å gjøre den frekke manøveren allerede før rennstart.

— Jeg tror ikke alle fulgte like godt med på rennmøtet. Der fikk vi klar beskjed om at det var lov til å gå i sporene mot slutten, sier han.

Drar hjem

Selv var ikke vinneren særlig fornøyd med egen innsats.

— Det var langt fra godkjent spurt av meg, men jeg kom først inn på oppløpet og det var det viktigste, sa Northug til NRK etter målgang.

Niklas Dyrhaug ble nummer tre.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen spurtet inn til nytt NM-gull

Bare et par timer etter målgang satte Sjur Røthe seg på flyet og forlot Tromsø. Siden Røthe og Vebjørn Turtveit var de eneste NM-deltakerne fra Voss IL på herresiden, manglet de en mann til å kunne stille med eget lag på stafetten.

— I år er NM litt for langt unna Voss. Det var ikke noe poeng for å sende en siste løper så langt kun for å gå 7,5 kilometer, sier Røthe.

Publisert: