Rosenborg: Bendtner forblir RBK-spiller

Rosenborg bekrefter at spiss Nicklas Bendtner får beholde jobben, etter at han valgte å ikke anke dommen han fikk i Københavns Byret i starten av november.

Nicklas Bendtner ble dømt til 50 dagers fengsel 2. november.
 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bendtner ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør. Fotballspilleren valgte å anke umiddelbart, men trakk anken onsdag. Dermed er dommen rettskraftig.

– Nicklas er ikke enig i byrettens avgjørelse, men har bestemt seg for å legge saken bak seg, og fokusere på klubben og familien sin. Det er en beslutning jeg har full forståelse for. Utover det har jeg ingen flere kommentarer, skrev Bendtners advokat Anders Nemeth i en SMS.

Les også

Bendtner dropper anken, fengselsdommen blir stående

Nå har også Rosenborg kommet med en uttalelse i forbindelse med at Bendtner trakk anken.

– Nicklas har beklaget hendelsen, og han tar sin straff. Dersom vi trår feil, er det viktig at vi tar ansvar for våre handlinger. Nicklas Bendtner har arbeidsforholdet sitt hos oss i Rosenborg Ballklub. Den rettskraftige dommen fra Danmark rokker ikke ved dette. Vi er støttende og tar vare på vår ansatt, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding publisert på Rosenborgs hjemmeside.

Må sone i Danmark

I Danmark kan man søke om å sone med fotlenke, dersom dommen er kortere enn 60 dagers fengsel. For å få innvilget soning med fotlenke må man søke til kriminalomsorgen i Danmark.

 • Les kommentaren: Bendtner ser ikke ut til å forstå alvoret (for abonnenter)

– Det er mulig å søke om fotlenke, men man må oppholde seg i Danmark og ha bolig her. Jeg kan ikke vurdere om han oppfyller kriteriene for fotlenkesoning, det er opp til kriminalomsorgen, sa lektor Henning Fuglsang Sørensen ved juridisk fakultet ved Syddansk Universitet da dommen kom i starten av november.

Selve voldsepisoden fant sted i september. Bendtner var ute i København med kjæresten da han sparket og slo en taxisjåfør han mente hadde oppført seg truende mot seg selv og kjæresten.

Taxisjåføren mistet jobben

Taxisjåføren var tiltalt for forsøk på vold, men ble frifunnet. Likevel er han nå arbeidsledig. Det bekrefter hans advokat Mette Grith Stage overfor danske BT.

– Han er dypt ulykkelig, for han har vært svært glad i jobben sin de tre årene han har vært ansatt i Dantaxi. Han hadde en forventning om å beholde jobben da han ble frifunnet. At han nå har mottatt en oppsigelse, kommer som et sjokk, sier Stage til BT.

Taxiselskapet sjåføren jobbet i skriver følgende i en uttalelse til samme avis:

– Basert på sjåførens egen forklaring i retten, videomaterialet som ble forelagt retten og våre interne undersøkelser av forløpet, må vi konstatere at sjåføren ikke har overholdt en rekke viktige bestemmelser i vår servicehåndbok. Uttalelsene han kom med, som ble avspilt i retten, finner Dantaxi 4x48 uakseptable, skriver Dantaxi.

De tar likevel sterkt fra volden sjåføren ble utsatt for.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Nicklas Bendtner
 3. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ole Kallelid er død

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 4. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 5. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 6. Over 50.000 meldinger om mulige bivirkninger av vaksinen. Bare halvparten er behandlet.