Solbakken om Norge, Sverige og Danmarks EM-trekning: - Det kunne ikke vært bedre

Ståle Solbakken tror Danmark og Norge er favoritter til å gå til EM.

CUPMESTER: Ståle Solbakken, her i forbindelse med Champions League-kampen mot Juventus i København i 2013.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jubelen sto i taket hos norske fotballelskere etter playoff-trekningen søndag. Da Ungarns navn kom opp av bollen, hadde Norge trukket den klart enkleste motstanderen de kunne fått av de fire mulige.

Samtidig skal våre naboland Sverige og Danmark opp mot hverandre, i kampen om hvem som får delta i neste års EM-sluttspill.

Fått med deg denne bloggen?

Les også

«Vi får ikke en bedre sjanse enn dette»

— Det blir to fantastiske kamper, sier Ståle Solbakken ifølge danske BT.

- Eneste laget vi ville vært favoritter mot

Nordmannen er trener i FC København, og har selv deltatt i store mesterskap med det norske flagget på brystet. Nå tror han Norge og Danmark er favoritter til å ta seg til mesterskapet.

— Norge møter Ungarn, som er det eneste laget de ville vært favoritter mot. Det kunne ikke vært bedre. Vi får to thrillere, og Norge som favoritt mot Ungarn, sier Ståle Solbakken.

Les også

Ungarns målvakt opplevde alle keeperes mareritt mot Norge

Samtidig tror han at Danmark, som kommer til å stille med mange av hans egne spillere fra FCK, har et ørlite favorittstempel før kampene mot Sverige. Men det kan endres av én mann, mener den tidligere HamKam-treneren.

Zlatan kan ødelegge for Danmark

— Zlatan. Jeg tror Danmark er et hakk skarpere, men Zlatan utligner det. Hvis han bestemmer seg hundre prosent for at han skal spille EM i Frankrike, kan det godt være at det er det som avgjør det hele, sier Solbakken, som tror at et fullsatt Parken i siste kamp kan være fordelen som bikker det i Danmarks favør.

Zlatan Ibrahimovic er Sveriges store stjerne.

Per-Mathias Høgmo mener Norge har 50 prosent sjanse for å komme seg til EM etter trekningen, og sier han gleder seg til kampene som går torsdag 12. november (hjemme) og søndag 15. november.

Les også

Høgmos prosentregning: Så sannsynlig er norsk EM-jubel

Ståle Solbakken tror dog Norge ville vært klare for EM allerede, om en viss superstjerne hadde hatt en annen nasjonalitet.

— Hvis Zlatan hadde vært norsk, hadde Norge vært i EM allerede, og Danmark hadde vært storfavoritt mot Sverige. Han virker i god form, og har en enorm fysikk, sier Solbakken til den danske avisen.

Solbakkens FCK vant 3-1 over Hobro søndag, og er nå tre poeng bak serieleder Midtjylland.

Publisert: