Thingnes Bø vant spurten etter thrilleravslutning: – Jeg er skikkelig stolt

Tok sin niende seier for sesongen.

Johannes Thingnes Bø måtte spurte for å ta seieren i Rupholding søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Fellesstarten i Rupholding ble en thriller. Inn mot siste skyting så det ut som Johannes Thingnes Bø skulle gå feilfri gjennom løpet, men da alle de fire som lå i teten bommet, ble det en dramatisk avslutning.

Bø gikk ut åtte sekunder bak lederen Vetle Sjåstad Christiansen, og startet umiddelbart jakten. Halvveis ut i den siste runden hadde Thingnes Bø tatt igjen teten, og kampen om seieren var i gang.

Les også

Ingen norske skiskyttere har klart det siden 2011. Nå kan Thingnes Bø bryte forbannelsen.

800 meter før slutt rykket Thingnes Bø, og fikk med seg Julian Eberhard og Quentin Fillon Maillet. Bø kom først ut på oppløpet, og ga aldri fra seg ledelsen.

– Skikkelig stolt

Dermed fikk han sin niende seier for sesongen, og sin tredje i Rupholding på fire dager. Han øker dermed ledelsen i verdenscupen.

– Dette er en historisk sesong for din del. Han tar det igjen, og den var annerledes. Wow, skiskyting tar pusten fra oss, sa NRKs Andreas Stabrun Smith etter at seieren var sikret.

Sesongen har vært en drøm for nordmannen, som har vært på pallen ti ganger så langt, ni av de helt øverst. Halvveis ut i sesongen slo han sin egen personlige rekord med åtte verdenscupseiere.

– Det blir bare verre og verre å vinne den neste. Jeg er skikkelig stolt, det var kanskje den beste seieren siden jeg ble utfordret på ting jeg ikke er den beste på. Så det er en stor dag for min del, sa Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Les også

Norges ankermann holdt på å rote vekk stafettseieren: – Jeg ble rett og slett dratt ned av alt presset rundt

Fourcade utenfor pallen

Østerrikske Julian Eberhard tok andreplassen, og Quentin Fillon Maillet tok den siste pallplassen. Martin Fourcade tok den sure fjerdeplassen etter å ha stivnet på slutten.

Vetle Sjåstad Christiansen ledet etter siste skyting, men endte til slutt på femteplass, 10 sekunder bak vinneren.

– Jeg hadde det veldig, veldig gøy. Weger var ivrig på å dra på flatene, og jeg syntes det gikk mer enn fort nok. I tillegg hørte jeg at Johannes kom bakfra. Da skjønte jeg at det ville bli tøft, sa Christiansen til NRK.

Tarjei Bø ble nummer ti etter å ha bommet to ganger på den siste skytingen. Lars Helge Birkeland ble nummer 14, og Erlend Bjøntegaard ble nummer 23. Henrik L'Abée-Lund tok 27.-plassen.

Les også

Johaug utklasset konkurrentene: – Ingen i verden er i nærheten

Bommet på siste

Verdenscuplederen gikk i front hele den første runden, og med et kanttreff på det siste skuddet klarte han også fullt hus på første skyting. Et stort felt gikk samlet på den andre runden.

Det var perfekte skyteforhold i Rupholding, og 13 løpere var også feilfrie etter den andre skytingen. Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, og Vetle Sjåstad Kristiansen var med helt i teten.

Torsdag ble det dobbelt Bø, og begge brødrene kjempet helt i teten også søndag. Etter tredje skyting lå de på første- og tredjeplass, og hadde skaffet seg en luke på åtte sekunder til Martin Fourcade. Den luken tettet franskmannen kjapt, og to ganger Bø, Fourcade og Eberhard fra Østerrike dannet en kvartett i teten inn mot siste skyting.

Les også

Første pallplass på nesten to år for Norges skiskytterkvinner

De fire gikk likt inn til den siste og avgjørende skytingen. Alle de fire bommet en gang, og dermed var det fritt frem for forfølgerne. Vetle Sjåstad Christiansen bommet på runden før, men gikk ut først etter siste skyting. Dermed lå det an til en thrilleravslutning.

Christiansen har aldri vunnet et verdenscuprenn før, og gikk sammen med to andre i tet. Bak fulgte en sterk trio med Fourcade, Thingnes Bø og Eberhard.

Halvveis ut på den siste runden var de seks samlet, men verdenscuplederen satte opp et voldsomt tempo på slutten og knekket konkurrentene.

Leder verdenscupen klart

Johannes Thingnes Bø vant torsdagens løp i Rupholding foran storebror Tarjei, og sammen gikk de også Norge inn til seier på stafetten lørdag.

Yngstebror Bø har vunnet 9 av 13 seiere denne sesongen og leder verdenscupen suverent foran russiske Alexander Loginov.

Publisert: