Oilers-eier Christiansen om krisen: – Vi er tålmodige en stund til

Tirsdag samlet Tore Christiansen spillerne og sportslig ledelse i Oilers til møte i DNB Arena.

Oilers-sjef Tore Christiansen følger nøye med hva som skjer i Oilers om dagen. Men foreløpig foretar ikke eierne seg noe. De er trygge på at motgangen vil snu. Foto: Pål Christensen

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Heldigvis er det ikke så gale, sier Tore Christiansen til Aftenbladet.

Spørsmålet var om det er så dårlig stilt i Oilers om dagen at eieren selv må snøre på seg skøytene.

I et lengre intervju med Aftenbladet tirsdag sier sportssjef i Oilers, Pål Haukali Higson, at han ikke aner når motgangen vil snu for Norges hockey-lokomotiv de siste årene.

Mandag kveld gikk laget på sesongens sjette serietap i DNB Arena da et skadeplaget Vålerenga vant 3–2.

Kniven vris rundt i Oilers-hjertene, det gjør vondt for alle, og tirsdag samlet Christiansen både spillere, trenere og hele det sportslige apparatet til et møte i DNB Arena.

Les også

Sjefen aner ikke når Oilers kan friskmeldes

Freder Gulbrandsen

Kall det gjerne et krisemøte. For med 33 poeng opp til serieleder Storhamar (en kamp mer spilt), et poengsnitt på 1,28 pr. kamp, beste poengplukker (tre spillere) med 16 målpoeng og 6. plass på tabellen etter 25 kamper, da er det noe som ikke stemmer.

– Vi ønsker ikke å fremstå sånn som vi fremstår nå. Der er jeg enig med kundene våre, supporterne våre, og dere i mediene. Men nå er det en gang sånn at dette ikke er så enkelt som mange tror, at det bare er å sparke treneren, så vil alt løse seg. Sånn er det ikke, sier Oilers’ viktigste mann. I mange år har han vært sjefen for de gode tider.

– Vi er seige på det med treneren. Vi vil være tålmodige en stund til, selv om nettrollene og mange andre roper høyt om å sparke treneren. Det må de bare få lov til. Vi vil heller bruke interne og gode krefter på å snakke oss frem til løsninger, være tydelige og åpne med hverandre og på den måten finne tilbake til der vi var. Den prosessen er vi i gang med, og har vært i gang med en stund. Vi trodde det hadde begynt å virke, men så virket det ikke likevel. Og slik kan det nok bli litt til, sier Christiansen.

Møtet tirsdag var en anledning for alle involverte parter rundt A-laget til å si sin mening om situasjonen laget er i. Uten frykt for at det kunne få konsekvenser.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen har en tøff oppgave foran seg med å snu Oilers-skuten. Torsdag venter Lørenskog borte. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Les også

Oilers-eieren: – Jeg kjenner på smerten

– Hiver ikke kniver

– Vi hadde en god samling i går (tirsdag, red.anm.). Trenere, spillere, sportslig ledelse og undertegnede satt rundt et bord. Det var åpen mikrofon uten fare for represalier der alle kunne få si hva de mener. Det kom frem mye bra på det møtet, sier Christiansen, som er aktivt inne og bistår klubben nå det går dårlig.

I oktober uttalte Christiansen til Aftenbladet at han holdt seg unna enn så lenge. Det kan vel tenkes at den tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi har sett på hva vi gjør feil, hva kan vi gjøre fremover, det kom i grunn frem mye godt som kommer til å utkrystallisere seg om ikke så lenge. Det er godt klima mellom sportslig ledelse, trenere og spillere, slår eieren fast.

– Vi sitter ikke og hiver kniver etter hverandre og lurer på hvem som skal ut døren.

– Dette var et møte du synes det var viktig for deg å være med på?

– Det var absolutt et viktig møte. Ikke minst for at spillerne, trenerne og sportslig ledelse skulle få høre hva eierne tenker. Eierne er tålmodige og er trygge på at vi kan finne løsninger selv. Men det er ingen hemmelighet at hvis ikke vi finner løsninger, så kommer vi til å gjøre noe. Vi forvalter noe som vi må forstå viktigheten av at forvaltes riktig, sier Christiansen.

Det har vært en tøff høst for Oilers-fansen. Laget ligger nå over 30 poeng bak serieleder Storhamar. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Nedturen som ville komme

Han ønsker ikke å havne der at det å sparke trenere blir løsningen på alt.

– Jeg er mer aktiv inn i klubben nå som det går dårlig enn når det går bra og vi vinner. Da sitter jeg bare der og klapper i hendene og skinner. Og så kler jeg på meg gulldressen. Når vi vinner trenger de meg ikke. Nå er jeg mye mer på. Men jeg er ikke der for å kjefte. Jeg er der for å skape ro og trygghet. Jeg spør hva jeg kan bidra med. Når du har 25 mann som er mer redde for å gjøre feil enn for å gjøre noe riktig, da er det viktig å skape trygghet. Vi har ingen umiddelbare planer om å bestille enveisbilletter til noen.

Han peker også på at tålmodigheten har fått kjørt seg i høst. På et tidspunkt var nesten en halv tropp ute enten med skade, sykdom, l suspensjoner i tillegg til de to spillerne som ble løst fra oppgavene i Oilers.

– Vi har vunnet alt som vinnes kan, det var bare et tidsspørsmål før dette kom, sier Christiansen.

Torsdag møter Oilers Lørenskog borte. Dropp i Lørenskog ishall er klokken 18.30. Den følger du live på aftenbladet.no.

Publisert:
 1. Stavanger Oilers
 2. Eliteserien (hockey)
 3. Ishockey

Mest lest akkurat nå

 1. 40 nye tilfeller av det muterte koronaviruset i Nordre Follo

 2. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

 3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 4. 14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

 5. Lave, lokale smitte­tall gir forsiktig opti­misme – tror på gradvis åpning

 6. Han skjønte med en gang at han hadde voldtatt kjæresten. Men de snakket ikke om det etterpå