Skademarerittet fortsetter – Kongshavn kan måtte opereres i høst

Gudmund Taksdal Kongshavn har ikke spilt kamp siden 1. juli. Nå kan den delvis avrevne senen over kneskålen sende keeperen på operasjonsbenken.

Gudmund Taksdal Kongshavn må kanskje opereres i høst (Arkivfoto)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ALFHEIM (iTromsø): Siden LSK-kampen for drøye to måneder siden har Taksdal Kongshavn slitt med å bli kvitt skaden. Det manglende framgangen gjør at TIL nå vurderer å ta andre grep.

— Vi må vurdere om vi skal sette han på andre program, eller i verste fall gjøre inngrep, sier TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø etter tirsdagens trening på Alfheim.

Les også

Åpner for sensasjonelt Gamst-comeback denne sesongen

Les også

Skjebnehøst for TIL-yndlingen Johnsgård – må bevise at han er god nok

— Må bli skadefri

Den vurderingen tas i slutten av neste uke, og et inngrep vil langt på vei bety at sesongen er over for Taksdal Kongshavn som er TILs beste spiller på VG-børsen med 5,38 i snitt i 2016. — Det er nødvendig å gjøre de tiltakene som må til for at han skal bli frisk. For å gå slik han gjør nå med marginal framgang er kjedelig både for alle, sier Flovik til iTromsø.

Treneren vil ikke konkludere per i dag med at sesongen er over for keeperen.

— Det er for tidlig å si, men Gudmund har vært ute lenge. Han må bli skadefri og trene fotball. Gudmund er godt trent, men det er lenge siden han spilte fotball, sier Flovik som poengterer at dersom han ikke blir bedre ”må vi snakke med medisinske fagfolk om hva som kan gjøres”.

Les også

Ny skadesmell for keeper-Kongshavn

— Frustrerende

Målvakten kom til klubben foran 2015-sesongen og har kontrakt ut 2017. I 2015 spilte han bare to hele seriekamper på grunn av en skade i lysken.

— Han har vært skarp og god i de kampene han har spilt i vår. Derfor er det synd at han har vært så mye skadet, sier Flovik.

Målvakten selv håper fortsatt at kamper er i høst er innen rekkevidde.

— Det er jævlig frustrerende å være ute, selv om jeg er god til å motivere meg selv til å spille. I vår gikk det bra, og jeg har enda mer å gi, sier keeperen til iTromsø.

Om operasjon sier Taksdal Kongshavn følgende:

— Man må gjøre det som må gjøres. Jeg er ikke fremmed for noen ting. Tidligere har jeg tatt inngrep andre steder, og det har gått fint. Men operasjon er plan B, konstaterer Taksdal Kongshavn.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk