Agdestein: - Poyet-sparkingen både positivt og negativt

Bæsj i bortegarderoben, managersparking og ankesak. Det skjer mye i nordmannens klubb.

FÅR NY MANAGER: Torbjørn Agdestein venter spent på hvem som overtar Brighton etter Gus Poyet. Her fra en kamp mot Crystal Palace i 2012.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Og midt oppi det hele står en av Norges minst kjente utenlandsproffer; Stord-gutten Torbjørn Agdestein (21), eller bare Toby som han kalles i Sør-England.

– Spillergruppen har tatt det på en ganske rolig måte. Det har ikke vært så mye snakk om sparkingen. Klubben har ikke sagt så mye heller, men vi er selvsagt spente på hvem som blir ny manage r, sier Agdestein på telefon fra England.

Oppkjøringen til en ny sesong i Championship, Englands nivå to, startet mandag. Brighton rykket nesten opp til Premier League sist sesong, men valgte likevel å sparke manager Gustavo Poyet.

Det var Poyet som hentet Agdestein fra norsk 2. divisjon til England.

– At han fikk sparken kan være både positivt og negativt. Han er en utrolig flink manager som jeg har lært mye av, men jeg har ikke fått så mye spilletid som jeg hadde ønsket, sier Agdestein som hadde tre innhopp for A-laget sist sesong, og seks innhopp sesongen før.

Spanjol på vei inn

Onsdag meldte Sky Sports at Brighton vil ansette den tidligere Maccabi Tel Aviv-treneren Oscar Garcia som sin nye manager. Poyet ledet Brighton til playoff i Championship, men ble suspendert av klubben på grunn av påståtte kontraktsbrudd.

Og søndag valgte Brighton å sparke uruguayaneren. Poyet hevder at han ble informert om dette mens han satt i studio som TV-ekspert under Confederations Cup.

Poyet har anket avgjørelsen, og inntil saken er avklart kan ikke Brighton ansette en ny trener. Men ifølge Sky Sports er det altså ventet at Oscar Garcia i det minste vil lede laget i oppkjøringen.

– Jeg har lest det samme i media, men klubben har ikke sagt noe, sier Agdestein.

Avføring i garderoben

Han har også lest historien om det som KAN være grunnen til at Poyet fikk sparken. Da Brighton skulle spille playoff-semifinale hjemme mot Crystal Palace, skal Palace ha blitt møtt av en bortegarderobe full av ekskrementer. Ingen god oppladning for Palace, som uansett gikk seirende ut av playoff og som spiller i Premier League kommende sesong.

Hendelsen skal ha opprørt Poyet så kraftig at han sendte en harmdirrende mail til klubbens ansatte. The Guardian gjengir The Sun som skal ha fått tilgang til brevet. Der skrev han blant annet:

– Av en eller annen grunn hadde noen med tilgang til bortegarderoben i løpet av dagen gjort noe fryktelig, for å ryste alle med relasjon til Palace. For å si det rett ut, var det noen som hadde bæsjet på utsiden av toalettene. Jeg er sint over at noen i denne klubben kan synke så lavt og ødelegge klubbens gode rykte, skrev Poyet.

Stortrives

Han krevde at synderne sto frem, og krevde skjerping av klubbens sikkerhetsopplegg. I brevet kom det også frem annen kritikk av klubben.

Om dette brevet var direkte utslagsgivende eller ikke, endte det i hvert fall med at Brighton suspenderte og senere sparket Poyet. Manageren skal også ha gjort seg upopulær blant ledelsen ved å kritisere klubben for manglende satsing og lave lønnsbudsjetter. Poyet antydet etter playoff-tapet at Brighton kunne ha nådd taket.

– Klubben har ikke sagt noe konkret om hvorfor de sparket manageren. Han skal ha sagt noe i media, stort mer vet jeg ikke, sier Agdestein.

21-åringen har ett år igjen av kontrakten, og håper å bli i Brighton.

– Jeg trives utrolig godt her, og er for tiden på utkikk etter en ny leilighet. Håpet mitt er at den nye manageren vil satse på meg, sier Agdestein.

Han fikk en god avslutning før ferien. I sesongens siste reservelagskamp scoret han tre av fire mål, og la opp til det fjerde.

Les også

 1. Dobbel Zaha sendte Palace til Wembley

 2. Her kan du se favorittlaget ditt i sommer

 3. Poyet ferdig i Brighton

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Brighton & Hove Albion FC

Mest lest akkurat nå

 1. Rush etter fastpris hos Lyse. Er det lurt?

 2. Plutselig forsvant han fra toppfotballen – nå gjør han overraskende comeback

 3. Flere helsearbeidere har vaksinert seg etter kommunens grep

 4. Tettpakket med folk da Bent Høie åpnet Julebyen Egersund

 5. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

 6. Ett skisenter åpner denne helgen - flere neste helg