Federer slått ut av Wimbledon: Tapte femsettsthriller mot Anderson

Roger Federer var i ferd med å forbedre sin rekord i strake settseirer i Wimbledon. Kevin Anderson hindret det og ga seg ikke før sveitseren var utslått.

Roger Federer ble slått ut av Wimbledon-turneringen onsdag selv om han vant de to første settene mot Kevin Anderson.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Federer vant de to første settene og hadde matchball i det tredje, men så vendte sørafrikaneren kampen som utviklet seg til et drama av de sjeldne. Til sist kunne Anderson juble for seier 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11 etter fire timer og 13 minutter.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. På stillingen 0-2 prøvde jeg bare å fortsette å kjempe. Jeg gjorde en god jobb. Å slå Federer her er noe jeg alltid vil huske, sa 32-årige Anderson, som er første sørafrikaner i Wimbledon-semifinale siden 1983.

I femte og avgjørende sett holdt rivalene serven sin gang på gang helt til det sto 11-11, men så skaffet Anderson seg en bruddball som han utnyttet. Han slapp ikke motstanderen inn i kampen, sikret to matchballer i egen serve og utnyttet den første med et ess.

Dermed var Federers drøm om en niende Wimbledon-tittel knust.

Les også

Bremset favorittfallet i Wimbledon: Kerber trengte sju matchballer

Kevin Anderson jubler etter å ha avverget en matchball på 0-2 og vendt til 3-2-seier over Roger Federer i Wimbledon-kvartfinalen.

Dårlig dag

– Noen ganger er man ikke på topp, og man må bare gjøre sitt beste. Dette var en slik dag, men jeg hadde ikke trodd at det skulle ende slik, sa Federer.

– Det var perioder hvor jeg følte meg fremragende og fikk til alt, men andre øyeblikk hvor jeg ikke vet hva jeg drev med.

Federer hadde holdt serven sin 85 ganger på rad i Wimbledon da Anderson brøt ham i 2. sett. Sveitseren vant likevel settet og tangerte dermed sin rekord på 34 strake settseirer i turneringen, satt i 2005 og 2006.

Der ble det også stopp. Federer hadde matchball på 5-4 og 40-30 i Andersons serve i 3. sett, men greide ikke å utnytte den. Dermed fikk tilskuerne på bane 1 flere timer med ekstra underholdning. Anderson brøt Federers settrekke med 7-5 og vant også neste sett. Dermed duket han for det dramatiske maratonsettet som avgjorde kampen.

Roger Federer gratulerer Kevin Anderson (til v.) etter å ha tapt kvartfinalen i Wimbledon onsag.

Fra utklassing til drama

Første sett var over på bare 26 minutter. Verdenstoeren som er førsteseedet i årets turnering fikk betydelig større problemer i det andre settet. Anderson brøt sveitserens første servegame og ledet på et tidspunkt 3-0. Det var første gang en spiller brøt Federers serve i Wimbledon siden Tomas Berdych gjorde det i semifinalen i 2017.

Veteranen svarte umiddelbart og tok de tre neste gamene. Settet endte med tiebreak. Der var Federer sterkest med 7-5, og han tangerte dermed sin egen Wimbledon-rekord på 34 strake sett.

Det var siste gang han hadde grunn til å juble. Federer spilte for første gang siden 2015 en kamp i Wimbledon-turneringen på en annen bane enn centercourten, og det ble ingen suksess for ham.

Novak Djokovic klaget til arrangøren over at han måtte spille tre av sine fire første kamper utenfor centercourten, og det førte til at Federer måtte vike onsdag.

Les også

Favorittfallet fortsetter: Ny overraskelse i Wimbledon

Djokovic til semifinale

Djokovic utnyttet muligheten og tok seg til Wimbledon-semifinale for åttende gang med seier i fire sett over Kei Nishikori. Serberen, som har vunnet Wimbledon ved tre anledninger, har slitt med skader det siste året. Nå er han tilbake, og han vant 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

Det gjorde han selv om han fikk to advarsler for dårlig oppførsel og kranglet med dommeren.

– Det føles godt å være tilbake i semifinale, men den første advarselen var unødvendig. Kei gjorde det samme (kastet racketen i gresset), men han fikk ingen reaksjon, sa Djokovic.

Nishikori kunne blitt første japanske semifinalist i Wimbledon på 85 år, men Djokovic var for god.

– Han fikk meg til å løpe hele tiden. Særlig hans backhand ga meg problemer, sa han.

Djokovic er i en Grand Slam-semifinale for første gang på over to år og møter enten Rafael Nadal eller Juan Martin del Potro. Anderson møter Milos Raonic eller John Isner.

(©NTB)

Publisert: