Engelsk avis: - De verste dagene med fotballvold på flere tiår

Brutale skildringer fra gårsdagens opptøyer i EM i Frankrike, der bråk i Marseille ble fulgt opp av slåsskamper i Nice.

Det ble stygge scener i Marseille da dommeren blåste av oppgjøret mellom England og Russland. Også i Nice ble det meldt om opptøyer i løpet av natten.
  • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
Her går russiske hooligans til angrep på engelske supportere.
Engelske supportere klatrer over gjerder for å komme vekk fra russiske hooligans.
KAOS: Det oppsto kaos inne på Stade Vélodrome da russiske hooligans tok seg inn på den engelske tribuneseksjonen.
tb2addaa.jpg
tb2add97.jpg
Tilskuere hopper over gjerdet for å unnslippet slåsskampene på tribunene på Stade Velodrome.
  • Vil du være oppdatert? Dette skjer i EM i dag
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Skammen.

Slik oppsummerer den franske sportsavisen L'Équipegårsdagens voldsomme opptøyer i Fotball-EM i Frankrike. Etter flere dager med amper stemning i Marseille, toppet det hele seg da russiske hooligans angrep engelskmenn på tribunen etter gruppespillkampen mellom England og Russland.

Les også

Her går russiske hooligans til angrep på engelske supportere

Telegraph: Et stort ordensproblem

Natt til søndag skriver britiske The Guardian at to engelske supportere er kritisk skadet i byen etter de voldelige opptøyene, og at en rekke andre fotballsupportere er på sykehuset. Det bekreftes av den britiske ambassadøren Julian King, som også er sitert hos BBC.

Senere på kvelden kom også rapporter om at volden hadde spredd seg til flere byer. Ifølge franske Le Monde ble syv mennesker skadet etter opptøyer i Nice lørdag kveld. Der skal Polen og Nord-Irland spille søndag. Ifølge rapportene skal det ha vært franskmenn som startet bråket.

— England-supportere flyktet fra Stade Velodrome i Marseille i frykt for å bli angrepet av motstandernes supportere etter de verste dagene med fotballvold på flere tiår, skriver den britiske avisen The Independent om gårsdagens opptøyer.

Les også

Supporter livstruende skadet etter voldsomme opptøyer i EM-by

— Du kan kalle det en dag man vil glemme, selv om ingen vil glemme så skrekkelige 24 timer. Dette har hverken FIFA eller de franske myndighetene råd til. EM 2016 har et stort ordensproblem, skriver engelske Telegraph.

– Jeg har ikke gått glipp av én eneste England-kamp siden 1993. Dette er blant de aller verste kveldene. Mange russere oppførte seg som pøbler. Noen lokale og engelske er også skyldige. UEFA og politiet ukloke, oppsummerer den velrennomerte The Times-journalisten Henry Winter.

Sikkerhet får sterk kritikk

Lørdag kveld meldte nyhetsbyrået AP at det er Russland som kan vente seg de strengeste sanksjonene etter hendelsene, som så langt har lagt en skygge over EM-festen.

Ifølge NRK har UEFA bare myndighet til å etterforske det som skjedde på inne på stadion i går kveld, ikke opptøyene i sentrum av både Marseille og Nice.

Sikkerheten rundt oppgjøret i Marseille i går kveld har møtt sterk kritikk.

Til BBC har engelske supportere beskrevet at avsperringen mellom supporterne ikke var god nok, og at flere russiske supportere hadde fått med seg bluss inn på stadionområdet.

Russland kan forvente sanksjoner. I går mente landets sportsminister at episodene var kraftig overdrevne. I dag bekrefter Vitaly Mukto overfor Reuters at det russiske forbundet kommer til å få straff, ifølge NRK.

– Vi kommer til å få en bot av UEFA, slik jeg har forstått det. Vi oppførte oss ikke bra, uttaler Mutko.

UEFA har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse i forbindelse med supporterbråket i Marseille.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Les også

  1. Dette skjer i EM i dag

Publisert:
  1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. Idrettshall og flere biler er totalskadd

  2. Kongen av Blinkfestivalen fekk ønsket sitt oppfylt

  3. Åge traff blink i Sandnes lørdag kveld - sjekk stemningen

  4. MC-fører kjørte av veien i Sandnes

  5. – Var redd trafo skulle ta fyr og mørklegge området

  6. – Jeg kommer aldri tilbake som Sabeltann