Solskjær i sitt første intervju som Manchester United-manager: – Det føles som å komme hjem

Ole Gunnar Solskjær sier han skal nyte perioden i en av verdens største klubber.

Ole Gunnar Solskjær skal trene Manchester United ut sesongen. Med seg som assistent har han Mike Phelan.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag ble det klart at nordmannen er Manchester United-manager ut sesongen. Torsdag gjorde han sitt første intervju siden ansettelsen. Det gjorde Solskjær til klubbens egen TV-kanal.

– Det er fantastisk. Det føles som å komme hjem, må jeg si. Det har vært veldig hektisk, men det er veldig flott å se alle igjen. Det er så mange her som også var her da jeg var spiller og reservelagstrener, sier Solskjær på spørsmål om hvordan det er å returnere til klubben han var i som spiller og trener mellom 1996 og 2011.

Skal nyte det

Han har signert en kontrakt som varer ut sesongen. Da er planen at klubben skal ha en ny, permanent manager klar.

– Det er seks måneder. Jeg kommer til å nyte det. Jeg er hjemme. Det handler om å se spillerne og de ansatte. Klubben jobber med å finne den nye manageren, jeg skal være meg selv i tiden som kommer. Jeg ser frem til å se supporterne igjen, sier han.

Solskjær brukte mye tid på å snakke om hvor mye han har lært av trenerlegenden Sir Alex Ferguson, og pekte på at han nå har fått oppleve mye siden han begynte som trener i 2008.

Lørdag debuterer han som Manchester United-manager. Storklubben møter Cardiff, der nettopp Solskjær var trener i 2014 uten den helt store suksessen. Deretter følger hjemmekamp 2. juledag.

– Kommer til å bli veldig spesielt

Solskjær ble spurt om hvordan det vil være for ham å lede klubben i sitt hjerte på Old Trafford.

– For å være ærlig: Det kommer til å være veldig spesielt. Men jeg er god til å stenge inne følelsene, så det blir ikke så emosjonelt.

Han får en veldig hektisk start i sin nye jobb, med fire kamper på snaue to uker.

– Jeg får definitivt sett spillerne i kampsituasjoner. Men antallet kamper er ikke noe problem. Vi har en fantastisk spillestall, og alle vil få en sjanse nå. De får en sjanse til å vise at de er Manchester United-spillere.

Publisert: