Perus fotballpresident pågrepet og fengslet

Perus fotballpresident Edwin Oviedo ble torsdag pågrepet, mistenkt for å være involvert i et «korrupt nettverk» med forretningsfolk og dommere.

Publisert: Publisert:

Perus fotballpresident Edwin Oviedo mistenkes for å ha bestukket dommere og ble torsdag arrestert. Fra før er han mistenkt for å ha beordret to drap i 2012 og 2015. Foto: Fernando Sangama / AP / NTB scanpix

  • innenriks.vaktsjef@ntb.no
Denne artikkelen er over ett år gammel

Presidenten ble pågrepet i sitt hjem i hovedstaden Liba tidlig torsdag morgen lokal tid, opplyser aktor Jorge Chávez og tilføyer at det er sannsynlig at flere vil bli arrestert.

47 år gamle Oviedo mistenkes for å ha bestukket dommere ved å gi dem billetter til VM, hvor Peru klarte å kvalifisere seg for første gang på 36 år. Han er foreløpig fengslet i 15 dager.

Politiet ønsker også tilgang til fotballforbundets lokaler.

Les også

Togturen over de russiske steppene ble hvert ganske vill. Selv russerne ble med på festen da Peru invaderte Russland med sang.

Statsadvokaten i Lima utstedte i november en arrestordre i en annen sak hvor Oviedo er mistenkt for å ha beordret to drap på fagforeningsledere i sukkerindustrien, ett i 2012 og det andre i 2015. Det er ventet at retten snarlig vil ta stilling til arrestordren.

Flere har tatt til ordet for at Oviedo skal trå til side mens han etterforskes, noe presidenten selv nektet å gjøre.

Publisert: