Mini om folkekravet: Dårlig gjort mot Martin Ødegaard

Sosiale medier krever Martin Ødegaard for Norge. Urettferdig mot spilleren, mener tidligere landslagsprofil.

- URETTFERDIG: Jahn Ivar "Mini" Jakobsen mener det var riktig å la Martin Ødegaard sitte på benken mot Ungarn på torsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BUDAPEST (Aftenposten) : — Å tro at alt blir så mye bedre om han kommer inn, er nesten dårlig gjort mot Ødegaard, mener TV 2-ekspert Jahn Ivar "Mini" Jakobsen.

Sent torsdag kveld kokte det på sosiale medier. Norge stanget og stanget mot Ungarn, men landets største fotballstjerne satt på benken hele kampen.

Det skapte reaksjoner ute blant folk.

Les også

Eksperter irritert over Ødegaard-vraking: - Selvfølgelig vil jeg spille

16-åringen er et stykke unna å få spille på klubblaget Real Madrid. Og i høst er det kun blitt 38 minutter som innbytter på fem landskamper.

Men han er folkets mann. Det er han ungjentene hyler til på Ullevaal. Det er han det er selfie-kø rundt på flyplasser. Og det er fortsatt ved Martin Ødegaard det er lengst kø til under pressetreffene. Selvfølgelig var det slik også på Elisabeth Park Hotel i går.

— Jeg er på sosiale medier og får med meg litt av det som skrives. Det er mange som har meninger, både positivt og negativt. Det er ikke noe nytt, sier gutten selv.

- Hva er det perfekte scenario for deg mot Ungarn?

— At vi går til EM. Det er perfekt og det håper jeg på.

- Hva kan du bidra med?

— Jeg føler at jeg har fått vist litt av det jeg kan tidligere. Å bruke ballen og skape sjanser er mine styrker, svarer Ødegaard, som selvfølgelig håper på så mye spilletid som mulig.

Les også

Høgmo siterte Martin Luther King

Les også

Ødegaard om Paris-terroren: - Jeg ble helt satt ut

Les også

Skjerper sikkerheten rundt Norges EM-kamp

Støtter Ødegaard-benking

Tidligere landslagsprofil Jahn Ivar "Mini" Jakobsen mener det var riktig å ikke gi Ødegaard spilletid mot Ungarn.

— Jeg ser at opinionen er veldig Martin Ødegaard-fans. Men for meg blir det veldig populistisk. Han er en god fotballspiller, for all del, men jeg er jo helt enig i at han ikke skulle bli byttet inn sist. Jeg ser ikke helt hvem han skal komme inn for, hvem han kan danke ut. Jeg har store problemer med å se at Martin Ødegaard skal være foran noen av de 12–13 spillerne som står øverst på listen. Men hvis Martin skal komme inn, må han få mer enn 10 minutter. Gi ham en halvtime, sånn at han kan bidra.

- Skjønner du "folkekravet"?

— Nei, men det kommer jo av at folk er Martin Ødegaard-fans. Jeg ser jo at TV 2 lager analyser på hver eneste kamp i Castilla. Gjør for all del det, trolig gir det en del klikk. Jeg tror Martin Ødegaard kommer til å bli en kjempegod fotballspiller. Men det er ingenting av det jeg har sett av det han har gjort på Castilla som gjør at han kommer foran de andre. Han kommer ikke til å gjøre seg bort, men å tro at han kommer inn og så blir alt bedre, det er nesten dårlig gjort mot Martin Ødegaard.

Hør podcasten etter landskampen mot Ungarn

I den siste utgaven av Aftenpodden Sport forsøker vi å hente oss inn igjen etter det skuffende tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Bertil Valderhaug gjester studio og forteller om de gangene han er blitt lurt, og Roger Finjord, kvinnelandslagets sjef, er på besøk og deler både historier fra Alta og tanker om landslaget.

Publisert: