Reservepreget Norge tok pallplass på stafetten

Norge ble nummer tre på skiskytterstafetten i Antholz søndag, til tross for at laget stilte med to reserver i fraværet til Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø.

Norge med Ole Einar Bjørndalen, Erlend Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland og Johannes Thingnes Bø tok tredjeplassen i staffetten i verdenscupen i Antholz i Italia søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I stedet kom Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard inn, og begge to fikk det tøft på sine etapper. Birkeland skjøt perfekt, men slet tungt i sporet, mens Bjøntegaard meldte seg ut av seierskampen ved å bruke fire ekstraskudd.

— Det var brutalt. Det blir tungt for en sørlending på 90 kilo. Jeg måtte tenke på meg selv og gå så fort jeg kunne, sa Birkeland til NRK etter sin etappe.

Les også

Svendsen reiser hjem fra Italia for å hvile

Bø imponerte

Bjøntegaard fikk svært kort varsel, og i så måte hadde det vært mye forlangt at han skulle holde unna for forfølgerne. Han ledet med nesten 30 sekunder før sisteetappen.

— Jeg prøvde å ta vare på forspranget. Det var bare å gi jernet. Jeg har hatt selvtillit på standplass i det siste, men det har skrantet litt den siste uken, sa han.

Russland gikk seirende ut i duell med Tyskland, mens Bjøntegaard gikk i mål som nummer tre, 23 sekunder bak vinneren.

Av de etablerte gikk Ole Einar Bjørndalen en etappe litt under pari, mens Johannes Thingnes Bø imponerte stort på sin etappe.

Han gikk Norge opp i suveren ledelse med høy fart i sporet og fantastisk skyting på standplass.

Svendsen måtte kaste inn håndkleet tidlig på dagen på grunn av sykdom, mens Bø måtte melde pass like før start. (©NTB)

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

Publisert: