Flere nye fjes - Zlatko Tripic dukket opp på Vikings første trening

Seks spillere uten kontrakt viser seg fram for de mørkeblå.

Zlatko Tripic på plass på Vikings første trening for året.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

STAVANGER/VIKINGHALLEN: Etter to dager med testing og møter fant Viking-trener Bjarne Berntsen og assistenttrenerne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen fram fotballene da troppen samlet seg til årets første ordentlige trening i Vikinghallen torsdag klokken 10.00.

Les også

Haugen er klar for Molde

Den nyansatte hovedtreneren får dermed muligheten til å danne seg et inntrykk av troppen, hvilke kvaliteter den besitter og i hvilke posisjoner det må forsterkes.

Flere nye fjes

Hele seks spillere uten kontrakt var blant dem som møtte til årets første trening.

Sheriff Tiraspol-proffen Zlatko Tripic var én av disse. Også Bjørnar Holmvik (Vidar), Georg André Danielsen (Vidar), Kristian Thorstvedt (Stabæk, sønn av Erik Thorstvedt), Harald Nilsen Tangen (kontrakt utgått) og Kristian Novak (kontrakt utgått) deltok på torsdagens formiddagsøkt.

– Alle disse spillerne er aktuelle for oss, men vi har ikke seks ledige plasser i troppen. Vi har i dag 18 spillere under kontrakt, men regner med at Julian Ryerson forsvinner. Vi håper at Christian Landu-Landu signerer, og da vil det være tre-fire ledige plasser, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Proff i Moldova

25 år gamle Tripic har tidligere spilt i blant annet Egersund, Start, Molde og tyske Greuther Fürth.

Deretter gikk turen til Sheriff Tiraspol i Moldova, hvor Tripic har ett år igjen av kontrakten.

Hans nåværende klubb begynner ikke oppkjøringen til ny sesong før 25. januar, og derfor spurte han Berntsen om å få trene med Viking.

– Jeg har ikke tenkt på om jeg kan være aktuell for Viking, men må selvfølgelig se på hvilke alternativer jeg har og hva som føles riktig. Dessuten må jeg holde meg i gang, sier Tripic til Aftenbladet.

Etter det Aftenbladet kjenner til er det ikke sikkert at han fullfører det siste året av kontrakten med Sheriff Tiraspol.

Landu-Landu nærmer seg

Onsdag signerte Kristoffer Haugen en treårskontrakt med Molde, men Viking har allerede hentet inn venstreback Viljar Helland Vevatne fra Sandnes Ulf.

Onsdag gjennomførte også tidligere Viking-spiller Christian Landu-Landu (26) den medisinske testen i Viking. Partene er fortsatt ikke enige om en avtale, men de skal være svært nær.

Landu-Landu diskuterer en to- eller treårskontrakt med klubben og sa til Aftenbladet onsdag at det ikke var penger det sto på for at de skulle komme til enighet.

Les også

Landu-Landu på medisinsk test i Viking

Viking skal trene i en drøy måned hjemme og spille fire privatkamper før de drar på en ukes treningsleir til et anlegg som ligger mellom Marbella og Gibraltar i Spania.

Her er Vikings treningskamper i vinter:

3. februar: Bryne

8. februar: Brann (b)

16. februar: FKH (Randaberg)

23. februar: Sandnes Ulf (Randaberg)

24/2 - 3/3: Treningsleir til Marbella

9. mars: Åsane (h)

26. mars: Jerv (h)

2. april: Seriestart mot Kongsvinger (b)

Publisert: