Mourinho: - Jeg ønsker å bli boende i England

Den tidligere Chelsea-manageren har snakket ut for første gang etter sparkingen.

José Mourinho sier at familien vil bli boende i London, uavhengig av hvor fotballkarrieren fører ham videre.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Snart to måneder er gått siden José Mourinho fikk sparken som manager i Chelsea for andre gang, kun et halvt år etter at han løftet Premier League-trofeet for tredje gang i sin karriere.

Men etter en historisk svak start på årets sesong, måtte den kontroversielle portugiseren igjen pakke sakene på kontoret sitt og forlate Stamford Bridge 17. desember.

Siden har spekulasjonene om Mourinhos videre karriere nærmest hatt ukentlig spalteplass i engelske medier. Manchester United er klubben som oftest er blitt nevnt i den sammenheng. Og senest 5. februar kom rapportene om at Chelsea-manageren skal være i forhandlinger med storklubben.

Vil bo i London

I et eksklusivt intervju med Sky Sports, det første han har gjort etter Chelsea-exiten, gjør ikke Mourinho mye for å avkrefte spekulasjonene. Han sier til TV-kanalen at familien fortsatt vil bli boende i London, og at hans ønske derfor er det samme.

MESTER: José Mournho er fortsatt regjerende mester i Premier League.

— Da barna mine var yngre, kunne vi flytte og oppleve forskjellige land. Og for mitt vedkommende, forskjellige klubber og forskjellig fotball. Men det kommer et tidspunkt hvor de trenger stabilitet, sier Mourinho, og forklarer:- De er 19 og 16 år gamle, og går på universitetet og spiller fotball. De trenger stabilitet i livene sine nå, og det gjør foreldrene deres også.

Da Mourinho returnerte til Chelsea i 2013, var det en avgjørelse familien tok i fellesskap. London er hjembyen deres nå.

— Vi bestemte oss for å dra til London, men for øyeblikket har jeg ingen jobb. Jeg vet ikke hvor fotballen vil føre meg videre, men hjemmet vårt vil være i London, sier Mourinho.

Trigges av konkurransen i England

Portugiseren går også langt i antyde at han helst vil jobbe med engelsk fotball. Som manager i Spania og Italia, følte han ikke at han fikk hard nok konkurranse.

- Jeg har alltid sagt at jeg trenger konkurranse, og jeg trenger konkurranse hver uke. I Spania var jeg i en fantastisk klubb, men jeg hadde kun fire kamper i året: Barcelona mot Real Madrid og Real Madrid mot Barcelona. Etter de kampene kom vi til å vinne 4-0, 5-0, 4-1, 6-1, sier den tidligere Real Madrid-manageren, som påpeker at han ikke syntes jobben i Spania var enkel.

— Det var vanskelig å vinne trofeer, fordi to monstre er sammen, men det var lett å vinne kamper. Å vinne ligaen var vanskelig, fordi du konkurrerer mot et annet lag som også vinner og vinner og vinner, slik som deg. Jeg ble mester i Spania med 100 poeng og jeg tapte et ligagull i Spania med 91 poeng, sier han, og utdyper:

— I England kan du vinne ligaen med 75 poeng, kanskje mindre, så jeg trengte konkurransen.

Mourinho stresser ikke med å finne seg ny jobb, men er sikker på at det ikke vil ta lang tid før han er tilbake.

— Jeg har jobbet som manager siden 2000, og jeg har ikke hatt en pause siden jeg forlot Chelsea i 2007. Da tok jeg en pause i noen måneder. Dette er den andre gangen jeg har hatt en pause på 15-16 år, så det er ikke dramatisk. Jeg vil snart være tilbake, sier mannen som ble kåret til årets manager i verden i 2010.

Publisert: