EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

Tusenvis av irer og fire svensker. Ikke noe problem i Paris. Se bildene her.

Et hav av grønt og fire gulkledde menn. Irske og svenske tilhengere kunne sitte sammen under kampen i Paris mandag kveld. Slik var det ikke i Marseille lørdag kveld da russiske tilhengere jaget engelske tilhengere ut av stadion etter kampslutt.
Publisert: Publisert:
Irsk melding til EUs sterke dame, Tysklands Angela Merkel. Irske og svenske tilhengere sammen på Stade de France mandag. Inn i mellom kan vi se et par sveitstere som også hadde billett til kampen i Paris mandag kveld.
Ungene er med når irske tilhengere drar på tur.
tb2be434.jpg
Blågul jubel etter at Sverige utlignet ledelsen til Irland.
Irske tilhengere er kjent for godt humør og stødig alkoholinntak. Her på stadion hvor det ikke selges alkohol.
Irsk tilhenger dette.
Irsk smoking til stede.
Svensk kjærlighet.
tb2be3d8.jpg
Det gikk også rolig for seg i Lyon hvor Belgia og Italia møttes sent mandag kveld. Her er det en belgisk utgave av Obelix.
Belgisk glede før kampen. Ikke så mye etterpå da Italia hadde scoret to og vunnet.
De belgiske tilhengerne kallesr både seg og landslaget for De røde djevlene. Her i Lyons garer før kamp.
Sveisen belgisk punk i Lyon.
  • Trykk på bilde for å se bildeserie i toppen av saken.
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter at VM-åpningen har vært preget av tribunebråk, vold og fyll, var det bare en av ingrediensene man fant i Paris da glade irske og svenske tilhengere møttes i Paris i går. Fylla var til stede, men det utartet seg aldri.

I stedet ble det en forbrødring mellom tilhengere slik UEFA gjerne ser det. I Paris’ gater før kampen sang og drakk gulkledde svensker og grønnkledde irer sammen. De gikk i gamle ABBA-låter og ettersom det nærmer seg «midtsommars» ble også «Små grodorna» avsunget med tilhørende hoppeedans.

Det var fullt oppbud av politi og sikkerhet både rundt stadion og fansonen som er etablert i sentrum av Paris. Denne gangen var det ikke bråk, annet enn klassisk støy fra fotballsupportere foran en kamp.

Les om hvordan en russisk politiker reagerte på bråket i Marseille:

Les også

Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

Venter det verste

Samtidig så er den nordlige delen av Frankrike i ferd med å stålsette seg for de to neste kampene med England og Russland involvert.

Russland spiller mot Slovakia i Lille onsdag og ikke langt unna er det klart for UK-oppgjøret mellom England og Wales i Lens torsdag.

Nærheten til Storbritannia betyr at det kommer titusenvis av briter uten billetter til kampene og det er frykt for nye bataljer. I Marseille var det russiske pøbler som gikk til angrep på engelske supportere inne på stadion.

Utenfor stadion i havnekvarteret var det flere tilfeller av bråk mellom russiske og engelske fotballtilhengere. I tillegg blandet også lokale slåsskjemper seg inn i det hele. I perioder så området ut som en krigssone.

UEFA har truet med å diskvalifisere både Russland og England fra mesterskapet dersom bråket fortsetter, og i går gikk landslagssjef Roy Hodgson og kaptein Wayner Rooney ut og ba de engelske tilhengere om å oppføre seg.

Men i Paris var det fotballfest mandag slik UEFA helst vil ha det. Mye godt humør og forbrødring mellom tilhengere fra alle land.

  • Mer om bråket under EMs første dager finner du her:
Les også

Britisk sykepleier allerede dømt til fengsel for EM-bråket

Les også

Hodgson og Rooney ber England-fansen om å oppføre seg

Les også

EM-tragedie: Nordirsk supporter døde

Les også

Ekspert hardt ut mot politiet etter EM-opptøyene: - Strategisk inkompetente

KOMMENTAR:

Publisert: