King scoret da Bournemouth gikk videre i FA-cupen

Mens Fredrik Ulvestad spilte hele kampen for Burnley mot Arsenal.

UTLIGNER: Joshua King (bakerst) setter inn 1-1 mot Portsmouth.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Joshua King hadde ikke scoret siden midt i desember, men ble sentral da Bournemouth tok seg videre til FA-cupens 5. runde.

Bournemouth var i trøbbel i den sørengelske duellen med Portsmouth, men en god avslutning på kampen berget Premier League-debutanten, som vant 2-1. Gary Roberts hadde gitt «Pompey» ledelsen like før pause, men for første gang siden 1989 skulle Bournemouth avansere til 5. runde.

King, som er tilbake fra skade, styrte et frispark fra Eunan O'Kane i mål med hodet etter 71 minutter. Sju minutter før slutt kriget innbytter Marc Pugh inn vinnermålet for «The Cherries».

Bournemouth er dermed klar for 5. runde for bare fjerde gang.

— Det var godt å se King score i comebacket. Han og (Lewis) Grabban dannet en god duo utover i kampen, sa Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC.

— All ære til Portsmouth for måten de spilte ballen rundt i laget, men utover i 2. omgang fikk vi grep på kampen og vant. Det var et lokaloppgjør mot et lag i god form. Vi visste det ville bli vanskelig, men spillerne viste enorm vilje til å ro det i land, sa Howe.

— Det viktigste er at begge lagenes fans vil reise hjem og tenke over hvilken flott kamp det var, det var sørkystens derby. Noen tror at du enkelte ganger ikke får lov til å spille pasningsfotball i League Two. Vi er et lag som liker å sentre ballen rundt og vil at våre unge spillere skal spille fotball på den måten. Det er skuffende å ryke ut, sa Portsmouth-manager Paul Cook.

Les også

Tottenham enkelt videre i FA-cupen

Les også

Praktscoringer sendte United videre i FA-cupen

Ulvestad fikk sjansen

I London fikk Fredrik Ulvestad en sjelden sjanse fra start for Burnley. Og det borte mot selveste Arsenal, nummer tre i Premier League.

Championship-laget gjorde seg på ingen måte bort på Emirates Stadium, og øynet nok også mulighetene for en liten sensasjon da Sam Vokes på vakkert vis stanget inn 1-1 etter en halvtimes spill.

Da hadde Calum Chambers gitt Arsenal ledelsen med et flott skudd etter 17 minutter, og det så ut til å mot en grei seier for hjemmelaget.

Men Vokes utlignet, og til tross for Arsenal-dominans resten av kampen, hang Burnley godt med i begivenhetene i Nord-London. Sean Dyches mannskap, som rykket ned fra Premier League etter kun én sesong i fjor, har vist god form i det siste, og ligger på tredjeplass i Championship.

Alexis Sánchez banket ballen i mål fra kort hold åtte minutter etter pause. Det skulle vise seg å bli kampens siste scoring, og tittelforsvareren gikk videre til femte runde i årets FA-cup. Arsène Wengers mannskap måtte dog slite for seieren.

— Burnley er et godt lag. Vi hadde kontroll de første 20 minuttene, men da de utlignet kunne du se at de plutselig fikk energi og tro. Da måtte vi jobbe hardt for å vinne kampen, sa Wenger.

— Jeg ble urolig hver gang de fikk frispark, for Sam Vokes er veldig sterk i luften, og han scoret da også, sa franskmannen.

Han har nå muligheten til å føre Arsenal til sin tredje strake FA-cupseier.

FIKK SJANSEN: Fredrik Ulvestad spilte hele kampen mot Arsenal og Mohamed Elneny i FA-cupen lørdag.

Fredrik Ulvestad spilte hele kampen på sentral midtbane og viste at han holder nivået. Sunnmøringen, som skrev under for Burnley i mars 2015, fikk to innhopp i Premier League i fjor. 23-åringen har totalt fire kamper for Burnley i årets sesong.

Celina innpå i sin annen FA-cupkamp

Bersant Celina (19) fortsetter å få innhopp for Manchester City i FA-cupen. Den tidligere Strømsgodset-unggutten fikk 12 minutter da City slo ut Aston Villa 4-0. Kelechi Iheanacho ble den store helten for Manchester City med sitt hattrick. Raheem Sterling scoret det siste målet mot Premier League-jumboen.

Celina, som har spilt for Kosovo hvor han er født, spiller regelmessig for aldersbestemte norske landslag. Han har gått hele veien gjennom Citys akademi. Nå blir han belønnet med innhopp i FA-cupen.

— Godt å få litt spilletid i dag, skrev Celina på Twitter.

A-lagsdebuten for de himmelblå kom i 3-0-seieren borte mot Norwich i 3. runde tidlig i januar. Da ble det fem minutter på midtbanespilleren.

Manchester City-spillerne gjorde nærmest som de ville med Aston Villa. Iheanacho slo til fra kort holdt etter bare fire minutter da vertene ikke klarte å klarere vekk en corner. Sterling ordnet straffesparket som Iheanacho brukte til å doble ledelsen etter 24 minutter.

STORSCORER: Kelechi Iheanacho avgjorde kampen nærmest på egen hånd mot Aston Villa.

Et kvarter før slutt løp unggutten inn 3-0 før Sterling satte inn det fjerde City-målet. Spissen Iheanacho kunne scoret fire ganger, men en god sjanse ble reddet av Villas variable keeper Brad Guzan.Iheanacho ble den tredje City-spilleren med hattrick denne sesongen. Sergio Agüero og Sterling har begge scoret tre mål i samme kamp.

— Jeg er så glad og takknemlig for at jeg scoret hattrick. Det tok litt tid før jeg fikk den tredje scoringen. Det er en flott følelse å få score sitt første hattrick. Jeg håper det blir flere, sa Iheanacho.

Storseieren tar Manchester City til 5. runde i FA-cupen. Laget er allerede klar for finalen i ligacupen. City henger også med i gullstriden i Premier League. Det kan bli mye å feire for Manuel Pellegrinis lag denne sesongen.

— Kelechi er en veldig god, men ung spiller. Vi lot Stevan Jovetic og Edin Dzeko dra, fordi jeg ser hva Kelechi gjør hver eneste dag på trening. Jeg er glad for avansementet. Vi gjorde noen endringer fordi det er viktig å rotere på spillerne når det er så mange kamper på programmet, sa Pellegrini.

For Aston Villa handler alt om å berge plassen i Premier League.

— Når du slipper inn så tidlig, blir det vanskelig, sukket manager Remi Garde.

Villa-sjefen håper å få inn et par forsterkninger før overgangsvinduet stenger mandag.

— Noen som kommer inn? Jeg har anbefalt å hente spillere som kan hjelpe oss i kampen for å bli i Premier League. Dersom jeg kan få inn noen nye spillere, vil det være best for oss alle, sa Garde.

Samuelsen i omkamp

Brede Hangeland var ubenyttet reserve da Crystal Palace tok seg videre med 1-0 mot ligacupsemifinalist Stoke. Wilfried Zaha løp inn kampens eneste mål. Stoke hadde gjort hele åtte endringer fra laget som ble slått ut av Liverpool i ligacupen på straffespark tirsdag.

Martin Samuelsen fikk 45 minutter som innhopper da Peterborough noe overraskende sikret omkamp mot West Bromwich. Saido Berahino ga WBA ledelsen to ganger, men Shaquile Coulthirst (79.) og Jon Taylor (86.) stilnet jubelen på The Hawthorns.

Peterborough spiller på nivå tre i den engelske ligafotballen. Det var ikke uten grunn at WBA ble pepet ut etter en svak hjemmeforestilling.

Ustoppelig Ighalo

Odion Ighalos megasesong fortsetter. Spissen, som har en fortid i Lyn, kom inn fra benken og sikret Watford plass i 5. runde med scoring fra kort hold i siste minutt borte mot Nottingham Forest (1-0). Ighalo har scoret ti mål på de siste 15 kampene.

— Vi håper å være litt heldige med trekningen, slik at vi får et lag på besøk i neste runde, sa Ighalo.

Økonomisk kriserammede Bolton fikk ingen opptur i FA-cupen. Leeds, som har vært gjennom de samme problemene tidligere, vant 2-1 etter mål av Souleymane Doukara og Toumani Diagouraga. Bare for annen gang siden 2003 er den tidligere storklubben Leeds klar for 5. runde.

— Jeg er svært stolt. FA-cupen betyr voldsomt mye for meg. Den er magisk. Vi vil gå så langt som mulig, sa Leeds-manager Steve Evans.

Adama Diomande spilte 68 minutter da Hull slo ut Bury med 3-1. Chuka Akpom scoret alle Hulls mål.

Blackburn vant 3-0 borte mot Oxford United, mens Reading var i målhumør med hele 4-0 hjemme mot Walsall.

Shrewsbury, som sliter i bunnen av League One, overrasket med å slå ut Sheffield Wednesday 3-2 etter sene mål fra Shaun Whalley og Jack Grimmer. Wednesday kan konsentrere seg fullt ut om å sikre omspillsplass i mesterskapsserien.

(100% Sport/NTB)

Publisert: