Manchester City ydmyket før en av klubbhistoriens største kamper

Tre dager før returoppgjøret mot Real Madrid i semifinalen i Champions League, spilte Manchester City en elendig kamp mot Southampton.

Nicolás Otamendi (f.v), Joe Hart og Pablo Zabaleta fortviler etter Southamptons 1-0-scoring på St. Mary's stadium.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manuel Pellegrini (62) startet riktignok kampen med et reservepreget mannskap, men det unnskylder likevel ikke prestasjonen på St. Mary’s stadium.

I flere avgjørende situasjoner virket enkelte spillere nærmest giddeløse og uengasjerte.

Southampton-spiss Sadio Mané (24) ble kampens store spiller. Senegaleseren scoret hat trick og ble med det avgjørende for Southampton, som til slutt vant 4-2.

– Manchester City får håpe at ordtaket «en god generalprøve» og så videre… slår til mot Real Madrid kommende uke, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Slakter City: — Skikkelig pinlig

Onsdag kveld skal nemlig Manchester City spille andre semifinalekamp mot Real Madrid i Champions League, borte på Santago Bernabeu. Stillingen etter første kamp er 0-0. De lyseblå fra Manchester har aldri kommet lenger i verdens gjeveste klubbturnering, og kampen er derfor en av de største i klubbens 136 år lange historie.

Kelechi Iheanacho scoret to mål for Manchester City. Her nikker han inn 1-2-målet, som ga gjestene et håp om poeng.

Manuel Pellegrini sparte flere av sine største stjerner, som superspissen Sergio Agüero. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller synes ikke det er en god nok unnskyldning. – De gjør mange bytter, men likevel: Jeg synes det er skikkelig pinlig at Manchester City ikke presterer bedre enn de gjør i dag, sier Møller i TV 2s Premier League-studio.

Citys tommålsscorer: – Gir oss ikke selvtillit

Spisstalentet Kelechi Iheanacho var det eneste lyspunktet for de lyseblås fra Manchester. 19-åringen scoret to mål og reddet med det noe av Citys ære.

– Det var fine mål. Men vi tapte og da betyr ikke målene noen ting. Vi forsvarte oss ikke godt nok, vi tapte for mange baller og spilte ikke bra nok, sa tommålsscoreren i et intervju vist på TV 2. – Denne kampen gir oss ikke noe ekstra selvtillit inn mot kampen på Santiago Bernabeu, men jeg tror likevel at vi kommer til å være sterke i den kampen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk