United og Arsenal med storkjøp i siste liten

Ny overgangsrekord i Premier League.

GJENFORENING: Marouane Fellaini gjenforenes med David Moyes i Manchester United. Her i den belgiske landslagsdrakten.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Manchester United og Arsenal sikret seg hver sin store profil like før overgangsvinduet stengte mandag. Aldri har klubbene i Premier League brukt så mye penger på nye spillere.

Marouane Fellaini gjenforenes med David Moyes i Manchester United. Fellaini hadde Moyes som manager i Everton, og Moyes har lenge jaktet på belgieren. Etter en rekke avslag ble midtbanespilleren til slutt klar for 260 millioner kroner (27,5 millioner pund).

— Jeg hadde en fantastisk tid i Everton, og jeg ønsker å takke alle fans og ansatte for alt de har gjort for meg. Men å være en Manchester United-spiller er noe alle drømmer om, og jeg tror jeg kan bidra mye til lagets forsøk på å vinne trofeer i framtiden, sier Fellaini.

HER FÅR DU ALLE OVERGANGENE I PREMIER LEAGUE!

- Toppspiller

Playmakeren Mesut Özil er Arsenals nye stjerne. Han hentes fra Real Madrid. Forventningene blir store til tyskeren. Ryktene rundt Özil begynte å gå allerede søndag kveld. Likevel drøyde overgangen, og først rundt 23.30-tiden ble den bekreftet av London-klubbens nettsted. 24-åringen har skrevet under en langtidskontrakt og koster 402 millioner kroner (42,4 millioner pund).

— Han er en offensiv midtbanespiller som vi har vært ute etter lenge. Vi er ekstremt glade for at han er kommet til klubben. Han er en toppspiller, som blir en stor tilvekst til troppen vår, sa Wenger.

6 milliarder

Klubbene i Premier League har punget ut for en rekke storkjøp i sommer. Ifølge selskapet Deloitte ble det brukt nærmere 6 milliarder kroner (630 millioner pund) på nye spillere i løpet av overgangsvinduet, melder britiske medier.

Den tidligere rekorden var på 500 millioner pund og ble satt i 2008. En fersk TV-avtale har sikret klubbene store inntekter, og pengene fikk raskt bein å gå på.

Bale-farvel

Samtidig som flere store stjerner er kommet til Premier League, er det også noen som har forlatt engelsk fotball. Den største profilen er Gareth Bale.

Waliseren skrev søndag under en seksårskontrakt med Real Madrid. Mandag ble han presentert på Santiago Bernabéu til stor jubel fra tusenvis av tilskuere.

Det har vært sommerens mest omtalte overgang. Real Madrid har opplyst at han kostet 734 millioner kroner, som er 24 millioner mindre enn den betalte for Cristiano Ronaldo. Men ifølge flere kilder lå overgangssummen på 806 millioner kroner. Det gjør i så fall 24-åringen til tidenes dyreste spiller.

(©NTB)

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Arsenal FC
 3. Manchester United
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 2. Ole Kallelid er død

 3. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 5. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 6. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den