Graham Hansens store suksess: – Alltid en god følelse når man evner å slå tilbake etter motgang

En strålende vårsesong gjorde Caroline Graham Hansen til dobbeltmester i Tyskland. Nå vil hun ha med seg godfølelsen inn i EM.

Caroline Graham Hansen er en veldig viktig brikke i den norske EM-troppen. Teknikeren har imponert for Tysklands beste lag denne våren.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SANDEFJORD: Fredag terpet hun på de avgjørende gjennombruddene sammen med angrepskollegaene på landslaget. Søndag venter en knalltøff utfordring når regjerende verdensmester USA kommer til Sandefjord.

Prestasjonen til Hansen og Wolfsburg er kanskje kommet i skyggen av Ada Hegerbergs trippeltriumf med franske Lyon, som ble kronet med Champions League-seieren i Cardiff forrige uke.

Den tyske serien er imidlertid kjent for å være den tøffeste og tetteste i kvinnefotballen.

– Personlig har det vært veldig gøy å få være med og bidra stort til at vi klarte det. Det er en herlig følelse, sier 22-åringen til Aftenposten.

Les også

Slik var Hegerbergs dramatiske døgn før den store finalen: – Jeg var veldig opprørt

Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg er de to største profilene på det norske kvinnelandslaget.

Sterkere enn før skaden

For å kunne bidra har ikke vært en selvfølge for angriperen som er så viktig for norsk suksess i sommerens EM. Sist november ble hun skadet igjen, det tredje avbrekket i løpet av få år.

– Det er alltid en god følelse når man evner å slå tilbake etter motgang. Selv om det har vært mange skader, så har jeg alltid klart å komme tilbake sterkere enn jeg var.

– Er du fotballmessig bedre enn noen gang nå?

– Det er vanskelig å si, men nå har jeg fått en lengre periode med kamper, og det er alltid en fordel. Så må jeg bare jobbe for at det skal vare.

Les også

Ada Hegerberg kåret til årets spiller i verden av BBC

Under Algarve Cup i starten av mars var hun tilbake på banen i den norske landslagsdrakten. Siden har hun spilt det meste for klubblaget, som gikk på et knapt nederlag for Hegerbergs Lyon i kvartfinalen i Champions League.

Da var landslagstrener Martin Sjögren på tribunen, og ble veldig imponert over det han fikk se av sin elev.

– Hun var veldig god. Jeg ser nå på treningene her at hun er bra, selv om hun nok er litt sliten etter en hard sesong, sier svensken.

Martin Sjögren er veldig fornøyd med det Caroline Graham Hansen har vist denne høsten.

Kan slå hvem som helst

Han tror den tøffe, tyske ligaen gir en enda større belastning enn hva man får i andre land. Han tror en liten pause nå før EM-oppladningen tar til vi gjøre henne godt. Å få den Lyn-oppvokste teknikeren på toppnivå vil bety mye.

– Ja, hun har jo ikke vært der ennå for oss, selv om hun spilte hele kampen mot Sveits (like før påske) og jeg synes hun var god der. Selv synes hun ikke at hun var 100 prosent, så det blir jo spennende å se når hun kommer på det nivået. Da vet vi at vi har en veldig god spiller, sier han og smiler.

Hansen mener suksessen i Tyskland vil gi henne positiv energi og selvtillit inn mot mesterskapet.

– Det gir også troen på at man kan slå hvem som helst. Det er bare positivt og noen gode mentale ting som du får med deg. Det er viktig å la det smitte over på andre og nyte det selv.

Les også

Norsk stjerneduell i «den største kampen i europeisk kvinnefotball»

Fikk ikke feire skikkelig

Nå ser hun frem til å koble av og få seg en liten ferie.

– Så er det bare å jobbe knallhardt så jeg er i form og flyt når mesterskapet starter, sier Hansen, som vet at formen er der.

Feiringen av dobbelttriumfen i Tyskland ble noe spesiell, i og med at herrelaget måtte ut i omspill for å unngå nedrykk fra toppdivisjonen.

Dermed passet det seg heller ikke å ha en stor feiring sammen med supporterne for kvinnelaget, i og med at mennenes skjebne ikke var avgjort i den fotballgale byen.

– Vi støttet herrene, men fikk feiret litt innad i klubben, det var dessverre bare fansen som ikke fikk gjort det sammen med oss. Vi skal ta det igjen i september, selv om det ikke blir helt det samme. Det blir bra det og, sier Hansen.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?

Publisert:
  1. Caroline Graham Hansen

Mest lest akkurat nå

  1. – Julebordsesongen er nå avlyst

  2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

  4. Kjempeopplegg!

  5. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.

  6. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé