Denne gang føler Bendtner seg tryggere: – Det skal ikke skje igjen

VM-drømmen lever i beste velgående for både Danmark, Sverige og Island.

Rosenborgs Nicklas Bendtner fikk en drøy halvtime i Danmarks landskamp mot Montenegro fredag. Åge Hareides landslag styrer mot 2. plassen i gruppen.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter en litt rufsete start på VM-kvalifiseringen for Åge Hareides Danmark, har maskineriet fungert som smurt de siste kampene. 1. september valset de over Polen 4–0, så ble det 4–1-seier over Armenia, før Montenegro ble slått 1–0 på bortebane i går kveld.

– Det skal gå veldig galt, om vi ikke skal klare playoff. Men vi må gjøre jobben ferdig. Vi skal vinne i Parken mot Romania. Vi skal ha en god opplevelse, de danske supporterne skal ha en god opplevelse, sier Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner til Ekstra Bladet etter at han landet i København etter Montenegro-turen.

Sist gang Danmark var i en playoff-situasjon var i EM-kvalifiseringen i 2015. Det var Bendtners siste kamp før årets comeback, og Danmark ble slått ut av Sverige 3–4 sammenlagt.

– Det skal ikke skje igjen. Vi er sterkere nå og i en bedre situasjon. Det er mange spillere på laget som får ut sine kvaliteter mye bedre nå, sier Bendtner til Ekstra Bladet.

Sverige med muligheter for gruppeseier

Situasjonen ser også lys ut for svenskene. Med to kamper igjen ligger de på andreplass, bare ett poeng bak Frankrike. Bakover har de tre poeng ned til Nederland, så en muligheten til en av de to øverste plassene er svært gode.

Sverige møter Luxembourg i morgen kveld, og Nederland neste tirsdag.

Island innehar også andreplassen i sin gruppe, med to kamper igjen. De har like mange poeng som gruppeener Kroatia med to kamper igjen å spille. Fredag kveld møter de Tyrkia på bortebane, og siste kamp er mot gruppejumbo Kosovo.

Men gruppen er svært tett, og et tap i kveldens kamp kan svekke Islands muligheter for å komme til VM. Tyrkia og Ukraina ligger bare to poeng bak tetduoen.

Bendtner er tilbake i landslagsvarmen i Danmark. Her fra 4–0-seieren mot Polen.
Les også

Dansk fotballegende mener Hareide velger Bendtner i skjebnekamp: – Jeg tror at han starter

Det betyr at drømmen om VM-plass fortsatt lever i beste velgående hos de danske drenger. Med en kamp igjen av kvalifiseringen leder Polen gruppen med tre poeng, og med Montenegro som siste motstander blir det trolig gruppeseier for polakkene.

VM-kvalifiseringen startet ruskete, men nå har Hareide fått i gang det danske maskineriet.

Høyst sannsynlig annenplass

Danmark ligger på annenplass, og vil avslutte kvalifiseringen der dersom det ikke de taper mot Romania i siste kamp på søndag, og Montenegro vinner mot Polen. Dersom Polen taper og Danmark vinner, blir Danmark direktekvalifisert som gruppevinner.

Les også

Brennhet Bendtner får fornyet tillit av Hareide

Åtte av de ni toerne fra VM-kvalifiseringen får en siste sjanse til VM-billett. Her er det ikke totalt antall poeng i hele kvalifiseringen som gjelder, men poengene som er vunnet mot de fem beste lagene i gruppen. For øyeblikket er det Wales som ligger på den sure niendeplassen.

Christian Eriksen scoret det viktige målet mot Montenegro.

Bale og Wales sliter

Danmark ligger for øyeblikket på annenplass av alle toerne, og får dermed høyst sannsynlig en playoffplass. Fire lag fra playoffkampene får en VM-tur til Russland i premie.

Og med seier mot Romania vil Danmark få en enklest mulig vei gjennom playoffkampene. Fire av de åtte lagene blir seedet, og med seier kan Danmark havne i gruppen som møter antatt dårligere lag, sammen med Sverige, Italia og Portugal. Sverige har færrest rankingpoeng av dem som i dag ligger an til å bli seedet.

Da er det lag som Nord-Irland, Island, Bosnia & Hercegovina og Skottland som kan være motstandere, slik stillingen er nå.

Til tross for at det bare er en helg igjen av VM-kvalifiseringen, er det bare ti lag som er klare for VM i Russland.

Disse nasjonene er klare for VM-sluttspillet:

 • Russland
 • Belgia
 • Tyskland
 • England
 • Mexico
 • Iran
 • Japan
 • Brasil
 • Sør-Korea
 • Saudi-Arabia

For fotballstorheten Argentina er situasjonen verre. De var VM-finalist i 2014, men klarte bare uavgjort i gårsdagens kamp mot Peru. Dermed må de vinne siste kamp mot Ecuador, samtidig som Chile taper sin kamp mot VM-klare Brasil. Argentina har vært i samtlige VM-sluttspill siden 1970.

Av europeiske storheter ligger for øyeblikket Nederland på tredjeplass med to kamper igjen. Norge og Tsjekkia har heller ingen muligheter, og Østerrike har bare en teoretisk sjanse til å karre seg til Russland. Tyrkia ligger også på tredjeplass i sin gruppe.

Publisert:
 1. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Lete­aksjon på Stord – bil­fører sav­net etter ulykke

 2. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

 3. Kritisk til Disneys nyinnspilling av «Snehvit og de syv dvergene»: – Hva driver dere med?

 4. Endelig stråler Vikings Mai Traore: – Dette er en mulighet jeg bare må gripe

 5. 24.429 nye koronasmittede registrert siste døgn

 6. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård