Tyrkisk by vil fjerne bilde av Özil i tysk landslagsdrakt

Det koker rundt Arsenal-stjernen Mesut Özil.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

For noen dager siden trakk han seg fra det tyske landslaget, og la ut en lang melding i sosiale medier, hvor han kritiserte både media og fotballforbundet.

Bråket rundt Özil eskalerte voldsomt etter at han og Manchester City-spilleren Ilkay Gündogan en måned før VM poserte på et bilde med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Begge har familie med bakgrunn fra Tyrkia, men er selv født i Tyskland.

Les også

Fotballstjernen tok full oppvask i sosiale medier. Nå raser debatten i Tyskland.

Bildet fikk krass kritikk fra både tyske politikere og det tyske fotballforbundet, som mente de to spillerne ikke burde bli valgkampen til den tyrkiske presidenten.

Hjembyen til Özils familie har lenge vært stolte av den tysk-tyrkiske fotballspilleren. Hovedgaten i Devrek i nordlige deler av Tyrkia er kalt opp etter Arsenal-stjernen, og en stor plakat av Özil i den tyske landslagsdrakten har hengt i byen for å hedre ham, skriver Hurrietdailynews.

Men nå blir plakaten tatt ned. Ikke som en protest mot fotballspilleren, men ordfører Mustafa Semerci sier at han heller vil henge opp en ny plakat.

– Vi tar vekk det bildet vi har, og setter opp bildet av Özil sammen med vår president Erdogan, så han til Demirören News Agency mandag.

Les også

Dette bildet førte til sterke protester i Tyskland

Innbyggerne i byen støtter ikke uventet Özil i striden etter bildet.

– VI er stolte av Mesuts avgjørelse om å trekke seg fra det tyske landslaget. Vi elsker ham, og støtter han, sier Abdurrahman Yanaz, en av landsbyens overhoder.

En talsperson for kansler Angela Merkel, Ulrike Demmer, sa også i går at Merkel setter stor pris på Özil, og at avgjørelsen om å trekke seg fra landslaget må respekteres. Hun sa videre at «Tyskland er et åpent land hvor folk med innvandrerbakgrunn er velkommen».

Publisert:
  1. Mesut Özil

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er nesten så du skulle fått kjørt Corvetten om du fikser dette!

  2. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader

  3. Professor la seg flat etter upassende meldinger

  4. Enighet mellom TV 2 og Telenor

  5. Hvorfor sluttet håndballgutta med dette kampropet?

  6. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger