Filip Ingebrigtsen disket i innendørs-EM

Lillebror Jakob vant sitt heat i kvalifiseringen.

DISKET: Filip Ingebrigtsen er ute av 1500-meteren i friidretts-EM innendørs i Glasgow.
 • Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Jakob Ingebrigtsen vant sitt heat på 1500 og 3000 meter i innendørs-EM friidrett og er klar for finale. Bror Filip ble disket fra seier på 1500 meter.

Filip var også først over mål i sitt heat, men han ble senere diskvalifisert for å ha tråkket innenfor listen. Det skjedde etter knuffing med en rival, og Norge har varslet protest mot diskvalifikasjonen.

Filip innledet forsiktig og lå innestengt noen runder før mål, men manøvrerte seg ut av det og var en runde før mål fint plassert i rygg på ledende Neil Gourley. På oppløpet tok han seg lekende lett forbi briten og kontrollerte inn til seier på 1.46,50.

– Det kjennes veldig greit. Jeg følte meg ganske pigg på slutten. Forhåpentligvis går det enda bedre søndag, sa han til NRK før beskjeden kom om at han var disket.

Fortere enn nødvendig

I neste heat løp Filip Ingebrigtsen i front hele veien og avviste alle forsøk fra konkurrentene på vei mot seier på 3.42,00.

– Det gikk veldig greit. Det var overraskende mange som kom på utsiden av meg og ville ha posisjonen min, derfor gikk det litt fortere enn nødvendig. Alt i alt var det et greit forsøk, sa han til NRK.

Egentlig skulle begge brødrene doblet og løpt 3000 meter også. Filip ombestemte seg og droppet den doble distansen.

Les også

Jakob Ingebrigtsen jakter to EM-titler - storebrødrene er hans fremste konkurrenter

Europeisk U20-rekord

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å avansere til finalen på 3000 meter. 18-åringen lå lenge i front og løp kontrollert inn til seier i sitt heat med tiden 7.51,20 tross angrep fra konkurrentene.

Tiden var en forbedring av Ingebrigtsens europeiske U20-rekord på distansen innendørs. Sandnesgauken løp inn til 7.56,75 i ensom majestet i Nordenkampen i Bærum i februar.

Henrik Ingebrigtsen ville ikke være noe dårlige enn lillebror og kvalifiserte seg til finalen. 28-åringen lå lenge i front, men ble slått av britiske Chris O'Hare på oppløpet. Tiden til eldstebror Ingebrigtsen lød på 7.53,80.

Per Svela fikk det tøft på øvelsen og endte et godt stykke bak med tiden 8.02,62.

3000-meterfinalen løpes lørdag kveld.

Les også

Jakob Ingebrigtsen er den største EM-stjernen: Sjekk spørsmålene han måtte svare på

Hynne nære

Ferdinand Kvan Edman løp også 1500 meter i Glasgow. Han endte sist i det siste heatet med 3.51,43.

Hedda Hynne ble nummer tre i sitt kvalifiseringsheat på 800 meter og løp ikke fort nok til å gå videre på tid. Hun noterte 2.05,73.

Hynne lå godt plassert i rygg på ledende Liga Velvere fra Latvia gjennom de tre første rundene, men mot slutten av siste langside lot hun rumenske Bianca Razor slippe forbi, og hun greide ikke å ta henne igjen.

Irritert

En frustrert Hynne slengte skoen i gulvet da hun ble intervjuet av NRK etterpå.

– Det er forbannet irriterende. Jeg føler meg fin, men klarte ikke å utnytte det. Jeg fikk en fin reise undervei, men jeg burde ikke latt henne komme forbi der borte. Jeg har fått til ting det siste halvåret og vet iallfall at det kommer mer til sommeren, sa hun.

Det er semifinale lørdag kveld og finale søndag, men det blir uten norsk deltakelse. Hynne var 16. best i kvalifiseringen. Velvere og Razor løp klart saktest av dem som gikk videre.

I lengde ble det ingen suksess for Amund Høie Sjursen. Alle hans tre forsøk i kvalifiseringen ble dømt dødt, og dermed endte han uten resultat og plassering.

(©NTB)

Publisert:
 1. Friidrett
 2. Filip Ingebrigtsen
 3. Jakob Ingebrigtsen
 4. Hedda Hynne

Mest lest akkurat nå

 1. Studio A: Avslører Berisha-nyhet på direkten

 2. Heteste kandidat til å bli sjefredaktør i Aftenbladet

 3. Pøbel: – Synd at mitt verk blir brukt til å fronte andre sine meninger

 4. Tiltalte ville kjøpe konen sin tilbake

 5. Du kan jo prøve sjøl å bygge et hus uten spiker, uten sag og uten strøm, og se hvordan bicepsene vokser

 6. Tom taper penger på at han fikk hjelp fra Nav. Nå blir saken tatt opp i Stortinget