Bergenser spilte hovedrollen da Malmö slo tyrkisk storlag

Andreas Vindheim var bokstavelig talt i vinden da Malmö slo Besiktas.

Andreas Vindheim og Sören Rieks feierer etter Malmö-seieren. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

23 år gamle Andreas Vindheim var bokstavelig talt i vinden da Malmö slo Besiktas 2-0 i Sarpsborgs europaligagruppe torsdag kveld.

Et innlegg seilet rett i mål bak den tyske tabbekeeperen Loris Karius til 1-0 etter 53 spilte minutter. Vindheims innlegg fra høyrekanten gikk via venstreback Caner Erkin og i mål bak Karius. Loris Karius ble verdensberømt da han sto bak to store tabber da Real Madrid slo Liverpool og vant mesterligafinalen tidligere i år.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Historisk Europa-triumf: Sarpsborgs sensasjonelle eventyr fortsetter

– Det var et innlegg, men det blir ikke mål om man ikke forsøker seg, sa Vindheim til Eurosport.

23-åringen fra Bergen spilte på ny hovedrollen da Malmö gikk opp til 2-0 med et knapt kvarter igjen å spille. Da løp han i inn i dypet og ble felt av den tidligere nevnte backen Erkin. Dommeren dømte straffe, og lagkaptein Markus Rosenberg satte den i mål foran 17.174 tilskuere på hjemmebane.

– Vi snakket om det i pausen om at jeg skulle forsøke å komme meg mer i bakrom. Det var bare å løpe og ballen kom, og det var soleklar straffe, sa Vindheim.

Besiktas er en stor klubb i Europa og er litt av en skalp å ta for Malmö. Sist sesong ble de utslått i åttedelsfinalen i mesterligaen, og i 2017 var de i kvartfinalen i europaligaen.

– Jeg synes at vi hadde god kontroll. Vi slapp de ikke til mange sjanser og keeperen vel bare to redninger, sa Andreas Vindheim.

Besiktas åpnet med å slå Sarpsborg i gruppe I, men etter at Sarpsborg slo Genk 3-1 torsdag kveld er det Sarpsborg som topper gruppa. Samtlige fire lag står med tre poeng, men Sarpsborg har best målforskjell.

(©NTB)

Publisert:
  1. Andreas Vindheim
  2. Malmö FF

Mest lest akkurat nå

  1. Tenåring tatt med i luftambulanse etter badeulykke i Sirdal

  2. 54-åring rev hodet av duer i Byparken

  3. Denne uken rives Misjonskirken – nå kommer K8

  4. Smitten øker: 17 nye tilfeller i Stavanger – ni i Sandnes

  5. Matmagasinet: – Me ønsker einslige gjester hjarteleg velkomen

  6. Irritert Hergeirsson hisset seg opp: – Slutt å kalle dem det