Stabæks trenerduo på vei bort

<p>Stabæks nåværende trenerduo Jörgen Lennartsson og Geir Bakke er på vei ut av klubben.</p>

FotballNorge29.01.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportTreningskampStabæk v ÖrebroL-R: Bård Homstøl - Jörgen Lennartsson - Geir Bakke
 • 100% Sport
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Førstnevnte erstatter trolig LSK-aktuelle Magnus Haglund i den allsvenske klubben Elfsborg, Bakke blir ny hovedtrener i 2.-divisjonsklubben Kristiansund.

Ingen papirer er imidlertid ennå underskrevet. Men etter det NTB erfarer regner Stabæk-ledelsen, som satt i styremøte torsdag kveld, med å legge en ny trenerkabal for neste sesong. Det blir uansett en billigere kabal enn denne sesongens; samlede trenerutgifter på Stabæks lønnsbudsjett i 2011-sesongen har ligget på rundt 3,5 millioner kroner.

Økonomiske problemer, Gunnarsson-saken og arenaspørsmålet preger en hardt presset bærumsklubb. Stabæk vet ennå ikke sikkert om Nadderud stadion eller Telenor Arena blir hjemmebane neste sesong. Norges Fotballforbund (NFF) vil imidlertid mandag, innen fristens utløp, få en foreløpig beskjed om at klubben spiller sine hjemmekamper på Nadderud i 2012. Alt kartleggingsarbeidet med tanke på flytting er i gang. Men samtidig fortsetter arbeidet med å bli værende på Fornebu. Må Stabæk ut, er det et klart farvel til livet som toppklubb med ambisjoner i denne omgang.

Røkke-kjøp

Kjell Inge Røkke og Aker ASAs tomtekjøp for nesten 800 millioner kroner på Fornebu har imidlertid skapt et lite, men realistisk halmstrå i denne saken. Bærum kommune starter nå samtalene med Røkke og Aker. Tilbudet er klart: En attraktiv omregulering som gir mulighet til å bygge mer og annerledes. Motytelsen er en pengesum som kan friste Euforum Holding AS og Kjell Ulrichsen til å selge Telenor Arena, som da vil bli omdannet til en stiftelse.

Bærums nye ordfører, Lisbeth Hammer Krog (H), setter mye krefter og prestisje inn på å beholde hallen som en storstue for idretten i Bærum. Dette vil også kunne spare kommunen for opprustningskostnader på opp mot 50 millioner kroner for Nadderud og Sandvika stadion.

– Vi er kun leietakere i denne saken. Det er et håp, men tiden er knapp , sier styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS til NTB.

Bosmanspillere

Stabæk har nå fire bosmanspillere i troppen, som har to kamper igjen av årets eliteserie. Trioen Pontus Farnerud, Pálmi Rafn Pálmason og Johan Andersson forlater med all sannsynlighet klubben som tok seriegull i 2008. Morten Morisbak Skjønsberg, som er en av Stabæks høyest lønnede spillere, vil trolig få tilbud om å forlenge kontrakten, men til helt andre betingelser enn han har i dag. Stian Sortevik fra KFUM og stortalentet Boli fra Elfenbenskysten er nye i Stabæk-troppen fra nyttår.

Trener Jörgen Lennartsson, som har hatt familien boende i Göteborg, er i utgangspunktet inne i en treårskontrakt. Her må Stabæk og Elfsborg komme til enighet, noe klubbene etter all sannsynlighet vil gjøre. Lennartsson selv var ikke tilgjengelig for kommentar fredag. (©NTB)

Les også

 1. Stabæk ble nektet å vanne kunstgresset

 2. Andersson fortsatt i Rosenborg-samtaler

 3. Politiet ser på Gunnarsson-saken

 4. Veigar-budet ikke stoppet av RBK-styret

 5. RBK: - Stabæk foreslo pakkeløsningen

 6. Røkke er Stabæks siste håp

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. DIREKTE: Nå er Viking heldige

 2. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 3. Ny direkterute fra Sola

 4. Vinden skaper trøbbel – ferjer ble omdirigert til Hanasand

 5. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

 6. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen