Laget er forvandlet etter at de hentet Wayne Rooney

Den engelske spisslegenden fortsetter å levere i USA.

Wayne Rooney har hatt mye å juble for så langt i USA.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Wayne Rooney scoret begge da D.C. United snudde til 2-1-seier over Chicago Fire i Major Soccer League natt til mandag norsk.

Først utlignet han til 1–1 17 minutter ut i 2. omgang. Da var det gått 11 minutter siden bortelaget hadde tatt ledelsen ved Raheem Edwards. Ni minutter før full tid scoret Wayne Rooney igjen, og denne gangen kom målet på straffespark.

Total forvandling

Rooney har scoret ni mål på 16 kamper siden overgangen til MLS.

D.C. United lå sist på tabellen da Rooney kom til USA i juni. Noen måneder senere er laget klatret til 7.-plass i Eastern Conference. De seks beste går til sluttspillet, og DC. United har absolutt muligheten til å sikre seg sluttspill. De ligger bare to poeng bak Montreal Impact med to kamper færre spilt.

Dette var lagets sjette strake kamp uten tap. Forrige runde imponerte D.C. United stort da de feiet Montreal Impact av banen med 5–0. Også i den kampen scoret Rooney to.

Rooney imponerer

I tillegg til ni mål, står den tidligere Manchester United-helten med syv assists på 16 kamper i den amerikanske ligaen.

32-åringen høster ros for sitt storspill.

NBC-ekspert Roger Bennett skriver følgende om engelskmannens inntog i MLS.

– Å se Wayne Rooney forvandle D.C. United har vært så givende. Han puster tro inn i garderoben, gir energi til supporterne og får dem til å tro at alt er mulig, skriver han på Twitter.

Forrige uke fortalte lagkamerat Russell Canouse om innvirkningen Rooney har hatt siden han signerte for hovedstadsklubben.

Til Washington Times sa han følgende:

– Det som skjer utenfor banen er noe folk ikke ser. Han gir mye lederskap til laget. Man må prestere når man har en mann som det i garderoben. Han har vært strålende, sa han.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert: