To trekker seg etter banner-skandale i Bergen: - En hodeløs markering

Etter et oppvaskmøte i kveld, har to styremedlemmer i Kanarifansen valgt å trekke seg.

SKAPER SINNE: Dette banneret fra Lillestrøm-fansen får flere til å reagere sterkt. T-banelogoen med teksten «mind the gap» kommer uker etter at en Brann-supporter ble alvorlig skadet av T-banen i Oslo.
 • Erlend Nesje
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tifo-skandalen på Brann stadion, har skapt sterke reaksjoner i Fotball-Norge.

Tidlig i andre omgang av møtet mellom Brann og Lillestrøm, viste bortelagets supportere frem et banner. På svart bakgrunn var den berømte logoen til Londons T-bane malt, med teksten «mind the gap».

Banneret og teksten spilte på T-baneulykken i Oslo i august, der en Brann-supporter måtte amputere den ene benet midt på leggen.

I kveld har det vært oppvaskmøter på Åråsen, der styrene i både Kanarifansen og Lillestrøm Sportsklubb har vært involvert.

Konsekvensen ble at to styremedlemmer i supporterklubben har trukket seg. Det kommer frem i denne pressemeldingen supporterklubben har publisert på sin egen hjemmeside:

«I etterkant av gårsdagens hodeløse markering på Brann Stadion fra enkelte av våre egne, har det vært et stort behov for å ta rede på hvordan noe slikt kunne skje og ikke minst sørge for å rydde opp i eget reir. Styret i Kanari-Fansen ønsker å gjøre det klart at det ikke finnes noen som helst unnskyldning for tankeløsheten som her ble utvist i forbindelse med denne markeringen. I dag har det derfor vært holdt ekstraordinært styremøte i Kanari-Fansen og møte med styret i Lillestrøm SK. Det er ingen som helst tvil om at denne saken har bragt klubben vi elsker i vanry og en unison medlemsmasse har også gjort det klokkeklart at man oppfattet bannerets budskap som totalt forkastelig.

Som resultat av dagens oppklaringssamtaler og møtevirksomhet har tribune- og tifoansvarlige valgt å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning.

Vi har forståelse for at det nå stilles spørsmål rundt veien videre og hvordan vi i Kanari-Fansens styre skal sørge for at noe lignende aldri gjentar seg. Dette er rimelige spørsmål å stille, men vi ønsker likevel å be om forståelse for at det vil ta litt tid å få summet seg etter et svært hektisk døgn.

Kanari-Fansens formål er og skal fremdeles være å spre kjærlighet til Lillestrøm Sportsklubb».

Les også

Kanari-fansen beklager: – Vi ønsker ingen supportere noe vondt

Lillestrøm-leder: - Lavmål!

Lillestrøm Sportsklubb har tatt sterk avstand fra banneret i Bergen.

– Ulykken med Brann-supporteren i Oslo er bare trist. Det er lavmål å lage et banner som henspeiler på den tragedien. LSK beklager veldig at noen supportere har gjort dette, sier styreleder Morten Kokkim.

– LSK som klubb tar tydelig avstand fra dette. Vi beklager på det sterkeste at noen av våre supportere benytter seg av slike symboler, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Publisert:
 1. Lillestrøm SK
 2. Brann Stadion
 3. Eliteserien
 4. SK Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 2. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 3. Ole Kallelid er død

 4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 5. Da Joakim traff Inger Marie, ble han bonde på et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu

 6. Slik så Bjarne ut etter joggeturen