Haaland reddet Dort­mund på over­tid – feiret elle­vilt

(Dortmund – Hoffenheim 3–2) Det så ut som Dortmund rotet bort seieren i nest siste minutt. Men Erling Braut Haaland (21) sto frem på overtid og lettelsen var enorm.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det var en lettelse. Det var ikke en god kamp, men herregud så godt det føles nå. Det er helt sykt, sier Haaland til Viaplay.

I siste ordinære minutt utlignet Hoffenheims Moanes Dabbur til 2–2 da han fikk stå fri på bakre stolpe etter corner. Dermed så det ut til å bli et skuffende poengtap for Borussia Dortmund.

Men på overtid kom Dortmund til en trippelsjanse. Hoffenheim-keeper Oliver Baumann gjorde en strålende dobbeltredning, men Haaland fikk tak i ballen inne i femmeteren og dunket den så hardt i mål som bare Haaland kan.

– Erling er en maskin. Jeg kan ikke helt beskrive hvor god han er. Det er utrolig hva han gjør der, sier lagkamerat Jude Bellingham.

Han feiret 3–2-målet i ekstase – som hele stadion.

– Det var litt klabb og babb, men så klarte jeg å «dryle» den i mål, beskriver Haaland.

Se scoringen:

Les også

Sjokkert Botheim om Haaland-hjelp, utskjelling og RBK: – Alle hadde ledd av meg

– Det gjelder å være «på» når jeg får muligheten. Og det fikk jeg i 90. minutt. Jeg måtte vente lenge. Det var herlig, sier Haaland mens han mottar hyllesten av fansen.

Da sluttsignalet lød hoppet Haaland av glede, mens han skrek og strammet muskler. Trener Marco Rose fikk en god klem.

– Det sier litt om laget at vi klarer å komme tilbake enda en gang, sier Rose til Viaplay.

Etter å ha fått summet seg litt, kom det et stort smil hos den langhårede jærbuingen. Før han feiret lenge med hjemmefansen.

Les også

Haaland stakk av med prestisjepris og endte i drømmegruppe

Målfest etter pause

Giovanni Reyna (18) sendte vertene fortjent foran med et fint skudd fra 16 meter like etter pausen. Assisten sto Jude Bellingham (18) for.

Hoffenheim fikk deretter opp dampen. 1–1 kom ved Christoph Baumgartner i 61. minutt, etter fint gjennomspill fra Dennis Geiger.

I 69. minutt sto Bellingham frem igjen. Det engelske stortalentet la ballen til rette og fyrte løs på halvspretten inne i boksen. Ballen suste mellom føttene til en forsvarer og ned i hjørnet til 2–1.

Andre omgang var heseblesende, og målene i 89. og 91. minutt toppet det hele.

Seieren var etterlengtet for Dortmund etter tap i Super Cup-finalen mot Bayern og i ligaen mot Freiburg sist helg. De gulsvarte står med seks poeng etter tre ligakamper.

I SIGET: Jude Bellingham strålte for Borussia Dortmund mot Hoffenheim.

Flere Haaland-bom

Haaland hadde to «nesten-sjanser» på hodet før pause, men på begge forsøkene ble innleggene litt for høye og nordmannen fikk ikke kraft i headingene.

Mot slutten fyrte han hardt og raskt av med venstrefoten, men den gikk nokså rett på målvakt Oliver Baumann. Like før slutt var Haaland råsterk i en duell og kom til skudd fra spiss vinkel med høyre. Forsøket gikk en meter til side for mål. På overtid fikk han endelig nettsus.

Dortmund-keeper Gregor Kobel gjorde også et par viktige redninger, særlig på et par forsøk fra Hoffenheim-spiss Andrej Kramaric.

Neste oppdrag for Haaland er duellen mot Nederland og Virgil van Dijk på Ullevaal førstkommende onsdag.

Publisert: