Warholm i finalen til årets utøver – Ingebrigtsen ikke med

Karsten Warholm er med når antallet nominerte til årets friidrettsutøver er halvert fra ti til fem. Jakob Ingebrigtsen er ikke blant de fem finalistene.

Jakob Ingebrigtsen, Gjert Ingebrigtsen og Karsten Warholm med prisene de fikk under Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det ble klart da Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) kunngjorde sin liste mandag. Warholm klinket til med OL-gull og verdensrekord på 400 meter hekk i Tokyo. I tillegg gikk han til topps i Diamond League.

Det var nok til å være blant de fem finalistene, men det var ikke Ingebrigtsen tross et fantastisk år for langdistanseløperen.

Ingebrigtsen vant OL-gullet på 1500 meter. Under innendørs-EM vant han samme distanse, og satte samtidig europeisk rekord på 1500 meter og 5000 meter.

I 2020 var det svenske Armand Duplantis som gikk til topps. Han er igjen blant de fem nominerte. Det er også Eliud Kipchoge, som vant prisen i 2018 og 2019.

Warholm har vært blant topp fem de tre siste årene, men har måttet se seg slått hver gang. Ingen norske har vunnet pris som årets internasjonale utøver, verken på herre- eller kvinnesiden.

Vinneren av årets pris vil bli kåret 1. desember på et digitalt arrangement.

Dette er de fire andre som kjemper med Warholm om den gjeve prisen:

Joshua Cheptegei, Ugandam, langdistanseløp

OL-gull på 5000 meter, OL-sølv på 10.000 meter.

Ryan Crouser, USA, kulestøt

OL-gull og Diamond League-vinner. Ubeseiret gjennom hele 2021 og har verdensrekorden innendørs og utendørs.

Armand Duplantis, Sverige, stavsprang

OL-gull, Diamond League-vinner og EM-gull innendørs.

Eliud Kipchoge, Kenya, langdistanse

OL-vinner, største seiersmargin i et OL-maraton for menn siden 1972. Vinner av Enschede maraton

Publisert: