Ny pallplass for Opseth: – En veldig fin dag i bakken

Silje Opseth (21) leverte et meget bra hopp på 97 meter i andreomgang i verdenscuprennet i Romania. Det resulterte i andreplass og hennes åttende pallplass i verdenscupen.

Silje Opseth fortsetter den gode formen i hoppbakken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sara Takanashi stakk av med seieren foran Opseth. Japaneren hoppet hele 99 meter i andreomgang, og vant med 239,2 poeng foran Opseths 232,9. Verdenscupleder Nika Kriznar tok tredjeplassen med 228,6 poeng.

– Det var en veldig fin dag i bakken, og jeg er veldig fornøyd, forteller Opseth til VG.

FORNØYD: Silje Opseth er veldig fornøyd med utviklingen hun har hatt i år.

21-åringen har nå seks pallplasser i verdenscupen denne sesongen, men har manglet det siste lille for å trone øverst på pallen.

– Jeg tror egentlig det handler om å være rå, og å tørre å slippe meg helt løs. I førsteomgang blir jeg litt for defensiv, og bør egentlig satse enda mer, forteller Opseth.

Maren Lundby noterte seg for en femteplass, og hadde bestehopp på 92,5 meter. Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm havnet på 16.- og 17.-plass.

Maren Lundby
Les også

Lundby VM-klar etter marerittsesong: – Jeg kan bli skummel

Holeværingen-hopperen Opseth kom på tredjeplass torsdag, og vant kvalifiseringen i Rasnov. I førsteomgang lå hun på fjerdeplass, med et hopp på 85,5 meter, før hun klinket til med 97 meter i andreomgang, samme lengde som i kvalifiseringen.

21-åringen ligger på tredjeplass i verdenscupsammendraget med 477 poeng, bak Sara Takanashi og Nika Kriznar. Slovenske Kriznar leder sammenlagt med 611 poeng.

Maren Lundby er på syvendeplass med 338 poeng. Eirin Maria Kvandal, som ligger på plassen bak Lundby, er ute i minst ni måneder, meldte NRK på deres hoppsending. Kvandal skadet seg stygt etter et fall i hoppbakken tidligere i måneden.

Neste på programmet for hoppkvinnene er lagkonkurranse lørdag, også i Rosnov, Romania.

Publisert: