Ruud trakk seg fra Australian Open: – Har slitt med en strekk i magen

(Andrej Rubljov – Casper Ruud 6–2, 7–6) Casper Ruud (22) slet med smerter i det andre settet i 4. runde i Australian Open, og valgte til slutt å trekke seg fra turneringen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Casper møter en god motstander som spiller i et ekstremt høyt tempo i dag. I første sett har ikke Casper sjanse, men han spiller seg opp i andre sett tross strekk i magen og smerter, forteller pappa Christian Ruud til VG.

Den norske 22-åringen pådro seg en strekk i magen i 2. runde mot Tommy Paul. Magesmertene ble etter hvert for voldsomme for Ruud i møte med Rubljov.

– Casper prøver å spille med høyere risiko og klarer det ganske godt til tider. Dessverre blir strekken i magen vondere og vondere, og etter 0–2 i sett skjønner han at det ikke er smart å fortsette. Han har for vondt og ønsker ikke å være ute av spill i for mange uker, sier faren.

På tidspunktet Ruud valgte å trekke seg, ledet den russiske verdensåtteren Andrej Rubljov 2–0 i sett.

– Det var synd. Han har slitt med den strekken i magen noen dager, men det gikk bra i 3. runde-kampen. I dag ble det dessverre verre og verre, han slet med serve og backhand, sier Christian Ruud til VG.

Han tror riktignok sønnen hadde fortsatt kampen dersom han hadde vunnet det andre settet, som han tapte etter tiebreak.

– Jeg tror nok han hadde forsøkt litt til, det er best av fem, og når man ligger under 0–2 er det bratt oppoverbakke. Jeg så det litt på ham, jeg så at det plaget ham, sier Ruud.

Christian Ruud forteller at sønnen nå gjennomgår ultralyd for å undersøke skaden. Han skulle i utgangspunktet spille en turnering i Singapore på vei hjem til Norge. Den utgår nå.

– Vi håper å være klar til turnering i Rotterdam 1. mars, sier han.

MÅTTE GI TAP: Casper Ruud måtte gi tapt for smertene og knallsterke Andrej Rubljov i 4. runde i Australian Open.

Tangerte faren

22 år gamle Casper Ruud var i en historisk 4. runde i Australian Open. Aldri tidligere har han kommet lenger i en Grand Slam-turnering. Det er en tangering av Christian Ruuds bestenotering i en Grand Slam. Også det var i Australian Open i 1997.

Ruud slo australske Jordan Thompson 3–0 i sett i første runde, i andre runde ble amerikaneren Tommy Paul slått 3–1, før Radu Albot ble slått i tredje runde. I 4. runde sa det stopp.

SKUFFET: Casper Ruud går skuffet av banen.

– Det hadde vært gøy å få en fullverdig kamp når man er i 4. runde, selv om jeg kanskje tror Rubljov hadde vunnet uansett. Han er en utrolig god spiller, og spilte med et tempo i første sett man ble helt svett av. Vi er fornøyde med det andre settet, så det er bittert med den skaden, sier Christian Ruud, og legger til:

– Casper har fått kjenne på det nivået som er på toppen. Det er utrolig høyt. Vi er veldig fornøyde med 4. runde, og skal bygge videre på det. Vi skal ikke deppe over dette tapet.

Til Eurosport sier Ruud at han forstår at sønnen er skuffet.

– Casper var deppa, og jeg skjønner at han er skuffet og frustrert. Dette har uansett vært en god turnering, og vi gleder oss over fjerde runde. Det er ikke noe poeng å være skuffet altfor lenge.

Marerittstart

Russeren gikk ut i hundre, og brøt Ruuds serve umiddelbart. Han brøt også til 2–5, og vant det første settet 6–2.

– Casper hadde litt uflaks også. Dette var bra av Casper, men enda bedre av Rubljov, sier utviklingsansvarlig i tennisforbundet Øivind Sørvald i Eurosport-studio.

TØFF START: Casper Ruud fikk en tøff start på kampen mot Andrej Rubljov.

I det andre settet brøt først Rubljov nordmannens andre servegame, så ble det noen minutters usikkerhet: Ruud tilkalte turneringslegen, og fikk noen smertestillende for det som tilsynelatende er en strekk i magen.

Uansett, det så ut til å hjelpe. Først utlignet Ruud til 3–3, før han økte til 5–3. Men russeren slo tilbake, og utlignet til 5–5. Settet gikk til slutt til tiebreak, der russeren vant etter storspill.

Da valgte Ruud å trekke seg fra kampen.

– Jeg synes synd på Casper, jeg håper han blir frisk raskt, sier Rubljov.

FRUSTRERT: Casper Ruud frustrerte Andrej Rubljov til tider i det andre settet.

Tre tap

Ruud og Rubljov har møttes tre ganger tidligere. To ganger i 2020 og én gang i 2019. Rubljov har vunnet samtlige kamper, sist gang de møttes vant russeren 2–0 i semifinalen i en ATP-turnering i Hamburg. Han vant senere turneringen.

– Han er på et høyt nivå nå og jeg ønsker ham lykke til, sa Rubljov etter den kampen.

I samme turnering i 2019 vant Rubljov 2–1 i sett, den gangen tapte russeren finalen.

De har også møttes i en turnering arrangert Dominic Thiem da ATP-turneringen var stanset som følge av coronapandemien. Også det endte med seier til Rubljov.

Kan forbi publikumstomt

Australian Open hadde de første dagene åpent for 30.000 tilskuere daglig, men på grunn av et smitteutbrudd knyttet til et karantenehotell ble det innført en fem dager lang lockdown i Melbourne.

Dermed har det ikke vært tilskuere under Australian Open siden lørdag.

– Akkurat nå er det for tidlig å si noe om onsdag kveld, sier delstatsminister Daniel Andrews om den fem dager lange lockdownen i delstaten.

Les også

Casper Ruud i isolasjon dager før Australian Open

Totalt er 17 personer smittet i utbruddet etter at det ble registrert ett nytt smittetilfelle mandag. Neste uke starter vaksineringen i Australia.

Det er registrert rundt 29.000 smittetilfeller og 909 dødsfall relatert til coronapandemien i Australia.

Australian Open kan du følge på Discovery+

Publisert: