Jubelen fortsetter for Sola-spillerne – sjette strake seier

Sola knuste tabelljumbo Larvik på hjemmebane.

Solas Malin Holta og Camilla Herrem har hamret inn mål etter mål så langt denne sesongen, og topper listen over toppscorere på øverste nivå nå.
  • Ingvild Lygren
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sola - Larvik 31 – 21 (17–11)

Siste hjemmekamp i Åsenhallen før juleferien ble en målfest for de gulkledde. Da sluttsignalet lød, sto det 31–21 på resultattavlen.

Favoritter

Sola fikk besøk av det tidligere topplaget Larvik i kveld. De gulkledde, som lå på 3. plass på tabellen før kampen, var klare favoritter. Larvik har slitt så langt i sesongen og lå nederst med ett poeng.

– Det var en bra kamp. Jentene fokuserte fra start og viste at vi akkurat nå er et bedre lag enn Larvik. Vi fikk en fin luke før pause, og kontrollerte oss gjennom 2. omgang. Alt i alt en god kamp, oppsummerte Sola-trener Steffen Stegavik etter kampen.

God kontroll fra start

Sola tok føringen i kampen fra start. Kristina Sirum Novak banket inn det første målet i oppgjøret, og Malin Holta sikret Sola en tomålsledelse før Larvik var kommet i gang med kampen. Så svarte gjestenes toppscorer Hanna Christina Åhlen og reduserte til 1–2.

Sola hadde god kontroll på oppgjøret den neste perioden, og jobbet godt både i forsvar og framover på banen. Etter halvspilt 1. omgang snappet Herrem ballen og løp inn en tremålsledelse, 9–6.

Gjestene i trøbbel

Larvik har hatt en tendens til å falle litt ned i perioder i kampene denne sesongen. Denne kampen virket ikke å være et unntak. Ti minutter før pause begynte gjestene å slite framover på banen. Målvakt Esmeralda Fetahovic stoppet mye av det som kom forbi forsvarsrekken til Sola, og det ga Sola som ikke hadde samme problemer i sitt angrepsspill, mulighet til å stikke fra.

Hege Holgersen Danielsen kriget ballen i mål til firemålsledelse 12–8 til Sola, og de neste minuttene ble det bare mørkere og mørkere for gjestene.

Guro Berland Husebø fikk sjansen på sjumeter og satte inn sitt første eliteseriemål, 14–9 til Sola, Herrem økte til 15–9, før Wolff satte inn 16–10 mot tidligere lagvenninner.

Et godt Sola-forsvar sørget for at Larvik bare scoret to mål de siste ti minuttene av 1. omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 17–11.

Les også

Solas totalforvandling: Ligger to år foran sjefens skjema

Jubelkveld

Etter pause fortsatte Sola på å dra ifra. Larvik forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men allerede etter åtte minutter hadde de gulkledde økt til åttemålsledelse da Holta banket inn sitt femte mål i oppgjøret. 21–13 til Sola som levde opp til favorittstempelet de hadde før kampen.

Målvakt Fetahovic sto som en levende mur foran Solas mål og stoppet det meste Larvik kom med i 2. omgang.

På stillingen 24–16, drøyt 12 minutter før fulltid, kunne publikum juble for ny Sola-redning. Fetahovic reddet på streken før hun sendte ballen videre til en lynkjapp Herrem som enkelt økte ledelsen til 25–16.

Les også

Solas svenske målvakt stråler på parketten, men har det tungt utenfor banen: – Trøster meg med at jeg ikke er alene

Ti minutter før slutt ledet Sola med ti mål, og fikk velfortjent applaus fra publikum som virkelig kunne kose seg i Åsenhallen i kveld.

De siste ti minuttene fikk flere av Solas unge talenter prøve seg på banen. Malin Dueland Iversen og Elise Haaland fikk sin eliteseriedebut, og viste at det er mye å glede seg til for Sola-tilhengere i årene framover. Guro Berland Husebø scoret sine to første mål i eliteserien, mens Karoline Jensen fikk vist muskler i forsvar foran Johanna Fossum i mål.

Kampen endte til slutt 31–21.

– Skal vi kunne bruke de unge når det virkelig gjelder, må de få erfaringen som trengs. De må se hvordan kampmøter fungerer, hvordan oppvarmingen før en eliteseriekamp er, og gjøre seg kjent med alt før de skal være med for fullt. Det er mye læring å se på de beste før kamp, og å gi dem minutter på banen slik at nervøsiteten forsvinner, sier Stegavik etter at han lot alle de unge få prøve seg på parketten de siste minuttene i oppgjøret mot Larvik.

Samtlige av dem imponerte treneren.

– Jeg synes alle gjorde en god kamp i dag.

Førstkommende onsdag skulle Sola etter planen spille semifinale i NM mot Fredrikstad, men grunnet koronasmitte i Fredrikstad-laget, blir kampen trolig utsatt.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Sola
  3. Camilla Herrem

Mest lest akkurat nå

  1. Ordfører om helseministerens bekymring: - Tror hun har misforstått noe

  2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

  3. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

  4. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

  5. Scoret syv (!) mål i samme kamp - motstander rykket ned

  6. Aberdeenflyet fra Stavanger måtte snu