Frustrert Kane etter poengtap: – Vi får panikk

(Tottenham – Fulham 1–1) Tottenham kunne klatre til medaljeplass, men kastet bort seieren mot nedrykkstruet, men imponerende Fulham.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Bare Bayern Münchens Robert Lewandowski (25) har flere målpoeng enn Harry Kane i de fem største ligaene denne sesongen.

Mot Fulham scoret stjernespissen sitt ellevte ligamål denne sesongen. Han har like mange målgivende pasninger, og har dermed vært involvert i 22 scoringer.

Kane sendte Tottenham i ledelsen midtveis i første omgang. Sergio Reguilons innlegg var praktfullt og spissen svarte med et presist hodestøt via stolpen og inn.

Scoringen var imidlertid ikke nok mot Fulham, som hevet seg etter pause og utlignet kvarteret før slutt.

– Vi hadde noen sjanser til å drepe kampen, men vi tok de ikke og ble straffet for det, sier Kane til BBC etter kampen.

Blant andre Son Heung-min hadde flere store sjanser til å øke Tottenhams ledelse.

– Vi må bli bedre når vi leder kamper. For øyeblikket får vi panikk. Vi må snu det raskt, for det har skjedd for mange ganger denne sesongen, avsluttet spissen.

Han fikk støttet av José Mourinho.

– Vi må drepe kampen, men vi gjorde det ikke. Vi må holde nullen og ikke gjøre feil - målet kunne vært unngått. Vi har spillere i boksen, og de hadde ikke en fordel av å være flere der, mente manageren om baklengsmålet.

Les også

Rashford med ny seier onsdag: Nå gir statsministeren seg

José Mourinho og Scott Parker kjenner hverandre godt fra før. Under portugiserens periode som Chelsea-manager hadde han Parker som spiller i én sesong.

Midtbanespilleren avsluttet en fin spillerkarriere i Fulham, og har siden ledet London-klubben til Premier League som manager. Onsdag møtte han Mourinho igjen, denne gangen til managerduell.

– De var intelligent nok til å forstå hvordan de må spille. De ble mer defensive og fikk et resultat. Jeg synes de var litt heldige, men de var gode, sa Mourinho etter kampen.

Mourinho roste Parker som menneske og manager før kampen, men fakta er at klubben kjemper i nedrykksstriden. De hang likevel godt med gjennom kampen, og økte presset mot Tottenhams mål etter pause.

STORSCORER: Harry Kane sendte Tottenham i ledelsen, men etter pause svarte gjestene.

Tottenham hadde vunnet ti av de elleve siste kampene mot London-rivalen, men klarte ikke å innfri favorittstempelet denne gangen. For kvarteret før slutt ordnet Ivan Cavaleiro 1–1 og ett poeng hver.

Innbytter Ademola Lookman dro seg lekent fri på kanten og fant portugiseren i feltet. Der raget Cavaleiro høyest og stanget inn utligningen. Fulhams femte strake uavgjorte på rad i ligaen.

Like før slutt fant Reguilon nettmaskene, men spanjolen ble korrekt avvinket for offside.

– Jeg synes vi var fantastisk fra start til slutt. I andre omgang, med måten kampen utviklet seg på, følte jeg at et mål var på vei, sa Parker til Amazon Prime.

Les også

Solskjær: – Ingen vil huske tabellen 12. januar

Først mandag formiddag fikk lagene beskjed om at onsdagens kamp skulle spilles. Tottenham skulle egentlig møte Aston Villa, men coronasmitte satte en stopper for kampen. Tottenham-Fulham har tidligere blitt utsatt av samme årsak, og når Mourinhos menn plutselig sto uten motstander onsdag, fant fotballforbundet ut at det var en fin anledning til å få spilt kampen mellom lagene.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk