Ajax-selvmål ga Liverpool-triumf: – Det var tøft utpå der

Med to midtstoppere på skadelisten, var det knyttet spenning til Liverpool-forsvaret før Champions League-kampen mot Ajax. De svarte med å holde nullen.

Mohamed Salah feirer Liverpools scoring med Sadio Mané.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Ajax - Liverpool 0–1

Liverpool kom til Amsterdam uten de to midtstopperne Virgil van Dijk og Joel Matip. Van Dijk blir ikke å se på fotballbanen på lang tid. Nederlenderen må opereres for en båndskade i kneet. Matip kan være spilleklar til helgen, men måtte stå over kampen mot Ajax. Dermed var det Joe Gomez og Fabinho som tok plass i Liverpools midtforsvar i deres første Champions League-kamp i høst.

Da 90 minutter var unnagjort på Johan Cruijff Arena, kunne de to midtstopperne og resten av Jürgen Klopps mannskap juble over tre poeng og smultring i hjemmelagets målprotokoll.

– Det var tøft utpå der. Vi greide å kjempe oss til seier, og det er det viktigste, sa Liverpools midtbaneveteran James Milner til BT Sport og la til:

– Det er alltid viktig å starte bra. For oss er det en bonus at vi klarte det i en tøff bortekamp. Vi hadde en del kontringer vi ikke greide å utnytte, men det er stort for oss å holde nullen.

Nullen var imidlertid bare noen centimeter unna å ryke ved to anledninger.

Les også

Ekspertenes dom: Disse fire kan fylle tomrommet etter Liverpools stopperkjempe

Liverpool fikk en best tenkelig start på Champions League med 1–0-seier over Ajax.

Selvmål og redning på streken

Liverpool måtte ha hjelp fra hjemmelaget til å sette ballen i mål. Ti minutter før pause satte Sadio Mané fart ute til venstre. Den 28 år gamle senegaleseren la ballen inn foran mål. Der skulle Nicolás Tagliafico klarere med venstrefoten. Hjemmelagets argentinske venstreback var i stedet uheldig og satte ballen i eget nett.

I begynnelsen av oktober var Dusan Tadic sentral da Serbia knuste Norges drøm om et EM-sluttspill neste sommer. Serberen spiller sin klubbfotball i Ajax, og markerte seg også i onsdagens oppgjør.

Ett minutt før pause ble han spilt alene gjennom med Adrián. 31-åringen løftet ballen elegant over Liverpools keeper, men fikk ikke nok kraft bak avslutningen. Etter et intenst returløp ankom Fabinho, som egentlig er midtbanespiller, akkurat i tide til å redde på streken.

Stolpeskudd

Også etter pause var hjemmelaget centimeter unna scoring.

Den andre omgangen var bare noen minutter gammel da Davy Klaassen smalt til. Skuddet dundret i stolpen bak Adrián, men bortelagets spanske sisteskanse kunne pustet lettet ut da han forsto at nettsusen uteble. Nærmere scoring kom aldri nederlenderne.

Da hjemmelaget måtte jage scoring mot slutten av oppgjøret, var det i stedet gjestene som var nærmest scoring. Georginio Wijnaldum fikk muligheten alene med André Onana, men keeperen reddet.

Dermed endte det med seier til bortelaget.

Publisert: