Marerittrekning for Molde i Europa - usikkert om kampene kan spilles

– Dette er den verste trekninga vi kunne fått.

Molde er ett steg unna gruppespillet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Den tredje og siste kvalifiseringsrunden før Europaligaens gruppespill i håndball ble trukket tirsdag formiddag.

Det lå tre norske lag i potten:

  • Byåsen møter polske MKS Perla Lublin.
  • Molde møter russiske Astrakhanochka.
  • Storhamar møter ungarske Alba Fehérvár KC.

Det skal spilles dobbeltoppgjør. Den første kampen spilles 14.-15. november, mens returoppgjøret spilles 21.-22. november.

Byåsen og Storhamar kommer som toppseedet direkte inn i den tredje kvalikrunden, mens Molde slo det gamle østerrikske storlaget Hypo i forrige runde.

Trøbbel for Molde

Molde er med i Europa for første gang i historien, men eventyret har en usikker fremtid.

«Håndballjentan» møter russiske Astrakhanochka i siste kvalikrunde, og med tilhørende reisebestemmelser og karanteneregler vil en reise til Russland bli svært utfordrende.

– Dette er den verste trekninga vi kunne fått. Sett i lys av dagens situasjon, er det ikke mulig å gjennomføre, sier styreleder i Molde HK, Per Gjerde til Romsdals Budstikke.

Gjerde forteller videre at klubben nå vil undersøke med Norges håndballforbund og Det europeiske håndballforbundet (EHF) om hvilke alternativer som finnes.

I tillegg til at koronasituasjonen gjør en kamp mot Astrakhanochka svært utfordrende, er det også en tøff motstander rent sportslig. Laget har vunnet alle sine seks første seriekamper denne sesongen og ligger på tredeplass i den russiske toppdivisjonen. I fjor kom russerne på fjerdeplass i seriespillet.

Vipers skulle ha møtt russiske Rostov på bortebane i Champions League kommende lørdag, men mandag ble det klart at kampen er utsatt.

Byåsen og trener Atle Oliver Johansen får en tøff vei til gruppespillet.

Byåsen ville trekke seg

Byåsens motstander, polske Perla Lublin, har vunnet den polske superligaen de tre siste årene. De ligger på andreplass i serien etter fem kamper denne sesongen.

– Jeg tror sjansene våre er 50/50, sier Lublins danske trener, Kim Ramussen, til klubbens hjemmeside.

Tirsdag meldte Adresseavisen at Byåsen ba om å få slippe europacupspill denne sesongen som følge av den usikre smittesituasjonen. Foreløpig har EHF sagt nei.

Polen er merket som et «rødt» land i Folkehelseinstituttets oversikt, det samme er Ungarn hvor Storhamars motstander kommer fra.

Tidligere i høst valgte Haslum og ØIF Arendal å trekke seg fra europaligaen for menn som følge av viruspandemien.

Med til historien hører det også at Tertnes kom tilbake fra kamp i Romania i forrige uke med koronasmitte i laget. Bergenslaget røk også ut av turneringen.

(100% Sport/©NTB)

Publisert: