Tennissjokk i storturnering: 19-åring danket ut verdenstoeren

Storstjernen Simona Halep er ute av Roland-Garros-turneringen allerede i åttendedelsfinalen. Iga Swiatek (19) feide henne av tennisbanen.

Iga Swiatek er rangert som nummer 54 i verden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Storstjernen Simona Halep er ute av Roland-Garros-turneringen allerede i åttendedelsfinalen. Iga Swiatek (19) feide henne av tennisbanen.

Halep kom til Grand Slam-turneringen som en av storfavorittene, men søndag var det svært lite hun fikk til på rødgrusen i Paris. Rumeneren var sjanseløs og måtte se useedede Swiatek vinne kampen 6-1, 6–2.

Avgjørelsen var klar i løpet av bare én time og åtte minutter. Bragden bråstoppet Haleps seiersrekke på 17 kamper.

Les også

Ruud oppgitt over dommerfeil da verdenstreer Thiem ble for sterk

Simona Halep røk overraskende ut.

Den polske seiersjenta var tydelig overrasket over hvor enkelt hun fikk det. I fjor opplevde hun å bli knust av Halep i den samme turneringen.

– Jeg er ganske målløs nå. Dette hadde jeg overhodet ikke sett for meg. Denne uken har vært som å få en drøm oppfylt, sa 19 år gamle Swiatek.

Simona Halep kom til Paris som førsteseedet. Hun vant Roland-Garros i 2018, og 29-åringen har også vært rangert som verdens beste tennisspiller. I øyeblikket er hun nummer to på rankingen bak australske Ashleigh Barty. Swiatek er rangert som nummer 54.

Publisert: