Loe utelukker seg selv: - En innstilling uten mitt navn

Onsdag kunngjør valgkomiteen i NFF hvem de vil ha som fotballpresident.

PRESIDENTVALG: Yngve Hallén (t.v.) har foreløpig ingen kjente motkandidater som fotballpresident. Erik Loe er ikke blitt kontaktet av valgkomiteen.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag har valgkomiteen i Norges Fotballforbund frist for å komme med sin innstilling til flere av de mest sentrale vervene i norsk fotball.

Mest spenning er det knyttet til komiteens presidentkandidat.

Yngve Hallén har gjort det klart at han vil gå for en ny presidentperiode, men det er foreløpig ikke kjent om det vil stille en motkandidat på fotballtinget i mars.

Loe ikke kontaktet av komiteen

Erik Loe ble av fire klubber foreslått som kandidat for valgkomiteen. Rett før jul fortalte Loe at han imidlertid ikke var blitt kontaktet av komiteen for samtaler, og én dag før fristens utløp er det fortsatt tilfelle.

— Det blir en innstilling uten mitt navn. Men det blir spennende å se hva de kommer frem til, sier Loe til aftenposten.no.

- Gjør du deg noen tanker rundt at du ikke er blitt kontaktet?

— Jeg har ikke så mye mer å si om det. Det er komiteen som vurderer hvilke kandidatforslag det er verdt å bruke tid på. Det er deres privilegium. Jeg er spent på styresammensetningen, og håper det blir bra, sier Loe.

Loe var tidligere visepresident i NFF, men måtte trekke seg som følge av overgangssaken høsten 2011. Den tidligere Stabæk-lederen ble frikjent i fotballens organer, og ble aldri satt på tiltalebenken i straffesaken.

Sten Stolpe, styremedlem i Norsk Breddefotballforening, var en av dem som sendte inn forslag om Loe. Det gjorde han på vegne av Eidskog Fotball.

— Erik Loe er en utrolig dyktig fotballeder. Han har bra personlighet og tenker på å samle Fotball-Norge slik det en gang var. Vi må bli en familie igjen, og ikke dra i alle retninger, sa Stolpe til TV 2 i oktober.

Innstillingen ble utsatt

Innstillingen skulle i utgangspunktet presenteres i desember, men fristen ble utsatt. Bakgrunnen for utsettelsen skal ha vært at komiteen slet med å samles om én kandidat som president.

Utover presidentinnstillingen skal også et nytt styre innstilles.

Fristen ble utsatt til onsdag 15. januar, og Fotball-Norge forventer en avklaring.

— Valgkomiteen meddeler at innstillingen til forbundsstyret, komiteer og utvalg i NFF vil foreligge 15. januar 2014. Komiteen er i nå sluttfasen av sitt arbeid, og vi vil ha innstillingen klar til 15. januar, skrev valgkomiteen i en pressemelding 17. desember.

- Vi har ikke hørt noe annet og forholder oss til det som er sagt. Det blir nok presentert i morgen, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff, som er med A-landslaget i Abu Dhabi.

- Spent på om de er blitt enige

Erik Loe er spent på om valgkomiteen er blitt enige om én kandidat.

- Jeg forsto det slik at innstillingen drøyde på grunn av uenighet i komiteen. Det skal bli interessant å se om de er kommet til enighet , sier Loe.

Halléns presidenttid har vært preget av flere uheldige episoder, men det var en selvsikker president som i desember uttalte seg overfor Bergens Tidende:

— Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette. Jeg skal ikke være 100 prosent trygg på at jeg får fortsette, men når jeg ser på om vi har levert på det vi er satt til å levere på, er jeg trygg på at vi har gjort det, sa Hallén.

Fotballtinget arrangeres 7.-9 mars.

Valgkomiteen består utover leder Marianne Brynhildsen av Arild Braathen, Richard Jansen, Einar Schultz, Monica Harsvik Smith Tønnesen og Torleif Sandvik.

Brynhildsen har ikke besvart aftenposten.nos henvendelse tirsdag.

Publisert:
  1. Herrelandslaget fotball

Mest lest akkurat nå

  1. 138 nye korona­smittede i Stavanger – 12 innlagt på SUS

  2. Spiss­talent klar for Viking: – Utrolig stort

  3. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

  4. Slik kan du få bolig­drømmen oppfylt, uten nok egen­kapital

  5. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

  6. – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår