Ranheim unngikk konkurs

Kemneren har fått pengene sine. Spareplan klar 1. juli

Flagget ikke til topps: Ranheim toppfotball slipper rettsmøtet, men har fortsatt tøffe økonomiske utfordringer i vente.
 • Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Kemneren har bekreftet at betaling er mottatt, og at konkursbegjæringen er trukket, sier daglig leder Frank Lidahl i Ranheim toppfotball.

Dermed holder klubben det løftet som ble gitt da konkursbegjæringen ble gjort kjent: Kravet fra kemneren ville ikke bety kroken på døra for toppfotballklubben.

Les også

Ranheim begjært konkurs

Men selv om folket i fjæra nå slipper å møte til rettsmøte tirsdag denne uken, slippes ikke jubelen veldig løs.

— Det er kun det første hinderet som er passert, det er ingen grunn til å heise flagget høyere enn noen cm opp i stanga, sier Lidahl.

Planen klar 1. juli

For den økonomiske situasjonen i Ranheim toppfotball er svært presset. I fjor hadde klubben seksten inkassosaker, og 2016 begynte med en dom i forliksrådet. Etter den tid har fem nye krav gått til inkasso.

— Arbeidet fortsetter med stor grad av samtidighet for å betjene løpende økonomiske forpliktelser og løse opparbeidet leverandørgjeld. Vårt mål er at Ranheim toppfotball skal finne en økonomisk bærekraftig driftsform for fremtiden, for å klare dette må vi både øke inntektene og redusere kostnadene, sier han.

Les også

Uavgjort for Ranheim etter tabbekveld

Kostnadene skal kuttes med to millioner kroner i andre halvdel av 2016. Fortsatt har ikke Lidahl den konkrete sparepakken klar, men datoen er nå satt.

— Vi jobber med kvalitetssikring av en bedriftsanalyse, fører dialoger internt, og må lande en avklaring innen 1.juli, sier han.

Ingen redningsaksjon

Selv om klubben i høst må gjennom en real hestekur, vil ikke Lidahl være med på å kalle det en redningsaksjon.

Les også

Ranheim-veteranen vurderer å legge opp

— Nei, dette er mer en avklaring på om vi har livets rett som en toppfotballklubb av og for trøndere. Jeg er sikker på at folk flest, meg selv inkludert, er ordentlig lei av negative økonomiske saker som omhandler trøndersk idrett. Vi har vår ene mulighet nå til å rydde ordentlig og skape noe enda flere vil være en del av. Spillerne i klubben og alle de som vokser opp rundt om i Trøndelag fortjener en arena der de kan få muligheten til å spille toppfotball, sier han.

Les også

 1. EM-tragedie: Nordirsk supporter døde

 2. John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

 3. Fotball-Norge hyller John Arne Riise: - En av de aller største

Publisert:
 1. Fotball 1. div
 2. Ranheim IL

Mest lest akkurat nå

 1. Kom ikke inn i Austrått svømmehall og måtte dra til Stavanger og stille seg i kø der: – Nå blir vi stående helt til vi kommer inn

 2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 3. Viking-juvelen satt ut etter smitte: – Jeg er overrasket

 4. Snille, gode Ole Kallelid

 5. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

 6. Ole Kallelid er død