Tromsø er dårligere under Flovik enn Nilsen

TIL står fortsatt uten en trepoenger etter at Bård Flovik ble hovedtrener. Poengfangsten var bedre under Steinar Nilsen.

Publisert: Publisert:

TØFFE TIDER: Bård Flovik svarer på spørsmål etter kampen mot Mjøndalen som bare endte i uavgjort. I bakgrunnen er Remi Johansen og Magnus Andersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ALFHEIM: Den gode Flovik-effekten lar vente på seg. Etter nok en kamp uten seier har TIL nå bare tatt tre poeng på de fem kampene der han har vært hovedtrener.

Det gir et snitt på svake 0,6 poeng per kamp. Med Steinar Nilsen som hovedtrener tok TIL 17 poeng på 20 kamper. Det gir et gjennomsnitt på 0,85 per kamp.

– Det er naturlig at spørsmål rundt dette dukker opp. Faktisk synes jeg Aalesund-kampen var mer ujevn enn de fire foregående kampene der vi viste mye bra spill. Vi fikk ikke det trykket inn i boks og igjen glapp vi på defensiv corner. Det vi tar med oss er at vi er nødt til å få enda mer råskap i boksen, sier Flovik.

MÅTTE GÅ: Steinar Nilsen fikk sparken som TIL-trener 17. august. Foto: iTromsø

– Tallene er nå som de er. Vi må bare fokusere på å komme oss ut av dette her uansett. Nå har vi en treningsuke foran kampen mot Molde som vi må gjennomføre på en bra måte, og så skal vi gjøre en god prestasjon der, sier visekaptein Remi Johansen.

Avansert én plass

På den positive siden har TIL avansert én plass etter at Flovik overtok som hovedtrener – «Gutan» er per i dag på kvalikplass, mens da Nilsen fikk sparken lå TIL nest sist og under nedrykksstreken.

– Det kommer til å bli et rotterace. Vi var egentlig klar på det helt fra starten av året; dette kom til å bli en tøff kamp hele veien. Det har ikke endret seg. Vi har fortsatt ambisjoner om å komme oss opp på trygg grunn, sier Johansen.

Plukker lite poeng

«Gutan» kan for øvrig prise seg lykkelig over at de andre lagene i bunnstriden heller ikke tar mye poeng.

I en «normal» sesong ville man vært nærmest hektet av i bunnstriden med kun 20 poeng etter 25 kamper. Dette er hva lag nummer 14 – på kvalikplass – har hatt etter 25 runder de seks foregående sesongene:

2014: Sogndal 24 poeng

2013: TIL 25 poeng

2012: Sandnes Ulf 25 poeng

2011: Sogndal 28 poeng

2010: Hønefoss 24 poeng

2009: Bodø/Glimt 26 poeng

I helgen – før TILs kamp mot Aalesund – uttalte forøvrig Mjøndalen-trener Vegard Hansen at han tror TIL berger plassen.

– Det er et rent taktisk utsagn for å legge press på oss. Vi jobber hver dag og er topp motiverte på feltet hver dag og jobber ekstremt hardt for å ta poeng. Jobben må gjøres på feltet og med en god treningsuke skal vi sette sammen et bra lag som kan plukke poeng mot Molde, sier Flovik.

TIL er for øvrig blitt langt gjerrigere under Flovik – slik faktaen viser.

– Tre uavgjorte og to tap de fem siste kampene er fasit. De to bortetapene mot Lillestrøm og Stabæk, fortjente vi ikke og tape, og vi hadde fortjent tre poeng i hvert fall en av hjemmekampene. Heldigvis er det slik at de andre lagene ikke har plukket så mye poeng de heller, sier Flovik.

– Vi må bare jobbe med å ha gode treninger og kamper, så får resultatene bli deretter. Vi har vi vært bedre enn motstanderen i mange kamper i år, og vi må bare klare å bikke kampene i vår favør, sier Remi Johansen.

Publisert:

Les også

 1. Jostein (19) er Tromsøs mest målfarlige midtstopper

 2. Her er TIL-keeperen tilbake i mål for første gang på 135 dager

 3. Tromsøs spisstalent får trolig startplass mot Molde

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde13101239132631
3Vålerenga136521817123
4Odd127142014622
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Savnet 63-åring funnet omkommet

 2. FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind

 3. Her er Viking-laget mot Aalesund

 4. Høie bekymret etter store fester – har plan for ny nedstenging

 5. Mastra­fjord­tunnelen åpen igjen

 6. Ingen funn etter savnet kvinne ved Månafossen

 1. Eliteserien
 2. Bård Flovik
 3. Steinar Nilsen
 4. Tromsø IL