Verdens dyreste mobbes etter Real Madrid-fiasko

Pipekonsert underveis og ukvemsord etterpå. Manchester United neste?

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Gareth Bale hadde mange sjanser men greide aldri å score da Real Madrid spilte 1-1 mot Juventus i semifinalereturen i Champions League.

Juventus-keeper Gianluigi Buffon (til venstre) vant duellen med Real Madrids Gareth Bale.

Dermed vant «Juve» 3-2 sammenlagt og er klar for Champions League-finale mot Barcelona 6. juni i Berlin.«Århundrets fiasko», skriver den spanske sportavisen Marca på sin forside.

«Morata, det måtte være han», skriver AS og viser til Juventus-målscorerens fortid i nettopp Real Madrid.

«Gareth Fail»

De italienske avisene hyller sine heroiske helter, mens flere britiske henger seg opp i at waliseren Bale nok en gang skuffet. Bale misbrukte flere store sjanser. Han opplevde tidvis pipekonsert mot seg på hjemmebanen Santiago Bernabeu, og flere aviser koser seg med kallanavnet «Gareth Fail».

The Telegraph viser bilder av Bale idet han forlater Santiago Bernabeu etter onsdagens kamp. Flere Real Madrid-fans roper ut ukvemsord mot waliseren.

Bale ble kjøpt til Real fra Tottenham høsten 2013 og signerte da en seksårig kontrakt. Overgangssummen skal ha vært på utrolige 100 millioner euro, og med det ble Bale verdens dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Forventningene er like høye som prislappen. Bale står med 17 mål og 10 målgivende pasninger så langt denne sesongen. Det er et lite hakk ned fra hans første sesong i klubben, hvor det ble 22 scoringer og 12 målgivende på 44 kamper.

United og Chelsea

Lenge har ryktene gått om en overgang til Manchester United. Også Chelsea skal være interessert. Ryktene kjølnet ikke akkurat da agenten til Bale sa dette for noen dager siden:

— Real må jobbe med ham og sørge for at han får flere pasninger. Gi ham ballen oftere, og han skal sørge for å vise alle hva han kan. Han kommer til å være Real Madrids beste spiller om lagkameratene jobber med ham og hjelper ham, sa Jonathan Barnett til Sunday Telegraph.

Bale har også fått kritikk for å være for egoistisk foran mål, samt for å bidra for lite defensivt.

— Mange ville brutt sammen av den kritikken, men han er bestemt på å vise sitt beste, sa agenten.

Hjemlig nedtur

Gareth Bale lot seg intervjue av Sky Sports etter gårsdagens fadese:

— Det var veldig skuffende, for vi ville til Champions League-finalen. Men vi prøver igjen neste år, sier Bale.

— Det har vært opp- og nedturer denne sesongen, men personlig føler jeg at jeg har spilt bra selv om jeg ikke har scoret så mye som jeg hadde ønsket. Jeg håper å bli bedre på avslutningene neste sesong. Det som ikke tar livet av deg gjør deg sterkere, sier 25-åringen.

Mens Barcelona nå kan vinne både Champions League og La Liga ser det mørkt ut for Real Madrid.

Med kun to serierunder igjen å spille er Real fire poeng bak Barca. Vinner Barcelona mot Atletico Madrid søndag er seriegullet i boks for Lionel Messi og co.

Publisert: