Johaug sprakk fullstendig i Canada: - Det var helt tomt

Ingvild Flugstad Østberg den syvende etappen og Heidi Weng reiser fra i sammendraget.

Det ble en tung dag i sporet for Therese Johaug fredag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ingvild Flugstad Østberg var raskest på fredagens 10 kilometer fristil i Ski Tour Canada. Heidi Weng ble nummer to, 23 sekunder bak.

Fredagens største overraskelse var likevel at Therese Johaug havnet på en sjetteplass, hele 40 sekunder bak vinneren. Hun tapte 17 sekunder i sammendraget til Heidi Weng, som nå er 30 sekunder foran Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg kunne juble etter seier på fredagens intervallstart.

— Jeg er kjempefornøyd med løpet mitt. Jeg ble tydeligvis inspirert av skiskytterjentene som vi hørte på radioen på vei til stadion, og får rette en stor takk til dem, sier vinner Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

Les også

Dyrhaug bryter Ski Tour Canada

God Johaug-åpning

Før fredagens etappe var status følgende: Heidi Weng ledet sammendraget med 2,9 sekunder på Therese Johaug etter to strake seire i Canada. Men 27-åringen fra Dalsbygda har vunnet fem av seks intervallstarter mot Weng, og var ventet å knallhardt ut i høyden.

Ved første passering, etter 1,9 kilometer lå alt til rette for at også den syvende etappen ville bli en jevn duell mellom de to norske jentene. Johaug ledet, men bare med noen få sekunder på Weng. Også Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde startet raskt.

Les også

Northug innrømmer: Trente så hardt at han ble syk

På neste passering var derimot alt snudd på hodet. Therese Johaug var 28 sekunder bak ledende Flugstad Østberg etter 7,7 kilometer, mens Weng var 13 sekunder bak.

— Dette er kritisk for Johaug. Spørsmålet er om hun har åpnet litt for tøft, men det virker mer som hun har gått på en smell, og det er ikke vanlig for Therese Johaug, sier NRK-kommentator Fredrik Aukland.

- Det var helt tomt

I mål gikk Johaug inn 40 sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg. Heidi Weng gikk inn til andreplass, 23 sekunder bak vinneren, men økte altså med 17 sekunder til Therese Johaug i sammendraget.

— Det var helt tomt. Det var ingen ting å gå med i dag. Det var syre i føttene fra start. Jeg kan ikke huske å ha sprukket så mye før, sier Johaug.

Nå skiller det cirka et halvt minutt mellom de to norske jentene før den åttende og siste etappen i Canada, som er ti kilometer jaktstart.

— Det er akkurat på grensen til å være nok. Husk at Therese hadde en tung dag i dag. Hun må ta igjen 30 sekunder, og så må hun også gå fra Weng som er en bedre spurter, sier Fredrik Aukland.

— Jeg prøvde ikke å gå ut for hardt, men jeg merket allerede tidlig at jeg måtte jobbe. Når man får det i høyden her klarer jeg ikke hente meg inn igjen. 30 sekunder på Heidi, i den formen hun er i nå, skal jeg nok jobbe bra for å ta igjen det, sier Johaug.

Heidi Weng vil derimot ikke slå fast at hun er på vei mot sammenlagtsseier i Ski Tour Canada.

— Vi får se i morgen. Da er det en ny dag, sier hun.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Publisert: