- Henriksen-kjøpet har begeistret Hull-fansen

Hull kjøpte seks spillere i siste liten. Hull-ekspert mener Markus Henriksen er den mest spennende.

Hull-ekspert mener at Markus Henriksen er det mest spennende kjøpet Hull gjorde i overgangsvinduet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Trondheim: I absolutte siste liten ble Markus Henriksen Hull-spiller. Ryktet om at trønderen skulle flytte fra Nederland til England florerte den siste dagen av overgangsvinduet, og på overtid av overtiden kom bekreftelsen.

For engelskmennene er Henriksen en ukjent spiller, noe som vekker spenning hos Hull-fansen. Fotballjournalist i Hull Daily Mail, Philip Buckingham, mener nordmannen er den mest spennende av de seks overgangene klubben gjorde i siste liten.

— Han er helt klart den overgangen fansen er mest interessert i. Han er en ukjent spiller for dem, og det er veldig store forventning til han her, sier Buckingham til adressa.no.

Les også

- Hull-fansen vil like at Markus er sønn av «Rambo»

Les også

Ekspert om den ekstreme pengebruken i engelsk fotball: - Det finnes ingen grenser

Må fylle skoene til en tidligere helt

Og hvordan blir man kjent med ukjente spillere som kommer til klubben? Jo, da går fansen på Youtube.

— Alle ukjente spillere blir vurdert ut fra Youtube-klipp nå til dags. Der ser han bra ut, sier han og ler.

Journalisten følger Hull veldig tett. Han sammenlikner nordmannen med den tidligere Hull-helten Mohamed Diamé og mener Henriksen har store sko å fylle i hans rolle.

Les også

Oversikt: Her er de største overgangene på Deadline Day

Les også

Bekreftet på overtid: Markus Henriksen klar for Premier League

— Jeg har ikke sett han spille, men jeg har gjort noe research, og han ser ut som en spennende spiller. Hull trenger å erstatte Diamé, som gikk til Newcastle. Klubben trenger kreativitet på midtbanen og flere mål fra midtbaneposisjon. Jeg tror han kan skaffe klubben akkurat det, fortsetter Buckingham.

Først lån – så permanent overgang

Henriksens overgang er i første omgang en låneavtale – som skal bli permanent i januar. Da klubben offentliggjorde avtalen, sto det at den blir permanent, ikke at den kunne bli det. Ifølge fotballjournalisten kan det være flere grunner til dette.

— Det første er at det var liten tid igjen av vinduet. En låneavtale tar kortere tid å få gjennom. Det andre er at klubben er midt i et eierskifte, noe som kan spille inn på avtalen. Det var nok enkleste for dem å låne han først, for å så gjøre det permanent i januar, sier den engelske journalisten videre.

- Hva skjer om han får en stygg skade før avtalen er permanent?

— Ingenting. Jeg tror han er Hull-spiller etter januar også, uansett hva som skjer.

Henriksens ga en forklaring til VG hvorfor det først er en låneavtale.

— Det har vel noe å gjøre med at jeg ikke fikk tatt den medisinske testen. Den er ikke tatt ennå, sa Henriksen til VG.

Han forteller også avisen at den øverste divisjonen i England var stedet han virkelig ville til.

— Jeg gjorde en veldig god sesong i fjor og har startet veldig bra i år, så det var en god del konkrete ting som kom inn til AZ. Men da jeg fikk høre om Hull og England, så var det uten tvil det jeg ønsket. Det betyr veldig mye for meg å få spille i Premier League. Det er den ligaen jeg virkelig, virkelig ville til. Da den muligheten dukket opp, var jeg veldig klar på at det var det jeg ville.

Tiltenkt en førstelagsrolle

Ifølge avisen skal den permanente overgangen bli på om lag 4,5 millioner pund – eller rundt 50 millioner norske kroner. En sum Rosenborg ikke får én eneste krone av. Men for Henriksens del skal det etter alle solemerker bety mer penger i banken. Lønnsnivået i England er vesentlig høyere enn i Nederland.

— Jeg er helt sikker på at han tjener mer i Hull enn i Alkmaar, fortsetter den engelske Hull-eksperten.

Han tror videre at nordmannen er tiltenkt en fast rolle i A-laget, men må nok varme benken i den førstkommende kampen mot Burnley.

— De har åpnet sesongen veldig bra, og det blir dumt å endre på laget nå. Jeg tror dog at han blir å finne i startoppstillingene videre, spår journalisten.

Publisert: