Totti antyder konspirasjon etter dramatisk tap for Juventus

Tre utvisninger, tre straffer og masseslagsmål i den italienske toppkampen.

Juventus-Roma hadde alt. Her er Leonardo Bonucci (til venstre) og Francesco Totti i en disputt. Begge to scoret i kampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

JUVENTUS-ROMA 3-2

En spektakulær scoring av Leonardo Bonucci ga Juventus 3-2-seier og tre poeng mot Roma i søndagens dramatiske toppoppgjør i italiensk fotball.

Fire minutter gjensto av kampen i Torino da Bonucci fikk kjempetreff på volley fra 20 meter.

Både Roma og Juventus sto uten tap før søndagens toppkamp. Matchvinner Bonucci mener Juventus viste at de er bedre enn Roma søndag.

— Målet er verdt tre viktige poeng. Vi spilte mot et sterkt Roma-lag, men nok en gang viste vi at vi er de beste, sier Bonucci etter kampen ifølge Football-Italia.

Juventus-trener Massimiliano Allegri hevder på sin side at lagene er jevne.

— Kveldens kamp beviser ikke at vi er klart overlegne Roma. Vi er et bra lag, men Roma gjør det like bra, sier Allegri.

Roma-treneren raser

Det ble idømt tre straffer, og etter at nesten alle spillerne barket sammen i en krangel på slutten av kampen ble både Alvaro Morata og Konstantinos Manolas utvist.

Roma-trener Rudi Garcia ble sendt på tribunen.

Roma-trener Rudi Garcia fikk også marsjordre. Han ble vist på tribunen i første omgangen for å protestere mot den første straffeavgjørelsen.Han mente Maicons hands skjedde utenfor sekstenmeteren, men dommeren dømte straffe.

Garcia var fortsatt illsint etter kampen.

— Ting ble aspent der ute, men normalt sett har man en dommer som vet hvordan man takler slike ting, sa Garcia ifølge Romas offisielle Twitter-konto.

— Det er synd at straffefeltet er litt større i Torino, sier Garcia.

Roma-stjernen Francesco Totti gikk også hardt ut mot dommerne i intervjusonen etter kampen. 38-åringen var en anelse konspirasjonsteoretisk i sine uttalelser.

— I årevis har de samme hendelsene skjedd. Jeg vet ikke om vi ble slått av dommerne, men vi ble hvert fall ikke slått av Juventus i kveld. Vi er sinte, men vær klar over at vi er et stort lag, som må heve hodene med en gang. Dette var en kamp vi virkelig brydde oss om. Juventus bør ha sin egen liga, for de vinner alltid, rettmessig eller urettmessig, sier Totti ifølge Football-Italia.

Juventus ble straffet for sin del i kampfiksingsskandalen som rystet italiensk fotball i 2006. Laget ble fratatt to Serie A-titler og degrdert til nivå to.

Trener på tribunen

27 minutter var spilt av første omgang da et frispark fra Andrea Pirlo traff armen til brasilianske Maicon i Roma-muren. Spillere fra begge lag omringet umiddelbart dommer Gianluca Rocchi, som etter litt betenkningstid pekte på straffemerket. Dermed kunne Carlos Tevez ordne 1-0 for hjemmelaget.

Sekunder senere ble Roma-trener Garcia sendt på tribunen for protester. Han mente åpenbart at straffesparket var av den billige sorten.

Juventus var imidlertid ikke lenge i paradis. Etter en drøy halvtime var det Romas tur til å få straffe. Francesco Totti gikk i bakken i duell med Stephan Lichtsteiner, og dommer Rocchi pekte igjen på krittmerket. Totti gikk selv fram og ordnet enkelt 1-1. Nevnte Rocchi hadde for øvrig en stri dag på jobben. Flere ganger i første omgang måtte han skille illsinte spillere fra hverandre, men røde kort ble det først etter pause.

Ny straffe

Etter 44 minutters spill ble det stille hos hjemmefansen da Juan Iturbe skled Gervinhos innlegg i mål til 2-1 for gjestene. Stemningen tok seg imidlertid raskt opp da Juventus fikk straffe nummer to minuttet etterpå.

Paul Pogba dro seg inn i Roma-feltet og ble hindret av bosniske Miralem Pjanic. TV-bildene viste at forseelsen trolig skjedde utenfor 16-meteren, men dommer Rocchi ga likevel staffe. Tevez var igjen sikkerheten selv og kunne bokføre sitt sjette mål for sesongen. 2-2. Fire minutter før full tid avgjorde Bonucci kampen, men dramaet var på ingen måte over. Sluttminuttene ble meget hektiske og ampre, og minuttet før full tid fikk både Juventus-innbytter Alvaro Morata og Romas Konstantinos Manolas marsjordre etter å ha havnet i klammeri med hverandre.

Med søndagens seier har Juventus fortsatt ikke avgitt poeng i serie A denne sesongen. Roma er fortsatt serietoer, tre poeng bak Andrea Pirlo & co. Pirlo spilte for øvrig sin første kamp for sesongen. Midtbaneveteranen har slitt med skade. (Aftenposten.no/©NTB)

Publisert: